Megerősítették a rendőri jelenlétet a bulinegyedben

belföld
július 15., 11:23

„Megerősített éjszakai és hétvégi járőrözéssel védi a rendőrség az ott lakók és szórakozók biztonságát a bulinegyedben” - írta Rétvári Bence államtitkár Oláh Lajos országgyűlési képviselő kérdésére, vette észre a Pénzcentrum.

Rétvári elmondása szerint csak Belső-Erzsébetvárosban hétfő, kedd és szerdai napokon 32, csütörtök, péntek és szombati napokon 58 rendőr járőrözik. Ezt egészíti ki a BRFK havi egy nagyobb, bűnügyi és rendészeti ellenőrzése. Ezeken a rendőri állomány és a társszervek átlagosan 100–150 fővel vesznek részt. Egyúttal hozzátette, hogy a tapasztalatok és a statisztikák alapján kijelenthető, hogy a közbiztonság erősítésére inkább az éjszakai órákban van szükség.

Májusban számoltunk be arról, hogy a kormány „megvizsgálta a Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetét”, és arra jutott, hogy a helyzet beavatkozást igényel, „különös tekintettel a Gozsdu udvar és környékén tartott rendezvényekre”.

Niedermüller Péter, a kerület polgármestere akkor azt mondta, ezeket az intézkedéseket évek óta kérte, miközben érdemi választ nem kapott. Az utóbbi években, miközben egyre csökkent a rendőrségi jelenlét a kerületben, a bűncselekmények száma ezzel párhuzamosan nőtt. Felajánlotta az önkormányzat segítséget három területen: az új rendőrőrsnek segítenek helyet találni, annak felújításában és fenntartásában is részt vállalnak, szolgálati lakásokat adnak a kerületben szolgáló rendőröknek, valamint folytatják a kamerarendszer modernizálását.

A bulinegyedről mi is készítettünk videót.

link Forrás
Kiemelt videóink