A Szent László Kórház transzplantációs osztályán is elromlott a klíma

Egészségügy
július 17., 20:07

Elromlott a klíma a budapesti Szent László Kórház transzplantációs osztályán, jelenti az RTL Híradója egy nézőre hivatkozva, akinek a gyerekét jelenleg is a kórházban ápolják. Az immunhiányos betegek kezelésére használt steril szobákban harminckét fok van.

Hasonló problémákkal küzdenek más kórházak is: egy hete jelezte az Uzsoki Utcai Kórház, hogy az összes műtőjében elromlott a klíma. Volt, ahol negyvenegy fokot is mértek, ezért nem tudják biztosítani az ellátást. A budai Szent János Kórházban ugyanezen a napon „csak” az ortopéd traumatológiai osztályon maradtak el az operációk hasonló okok miatt, ott harmincnyolc fokot mértek.

Normál esetben ez a két kórház látja el a fővárosi baleseti sérülések negyven százalékát.

link Forrás

A steril szobákról a kórház alapítványának Facebook-oldalán is írnak: ezek azok a helyiségek, ahová a transzplantált betegek beköltözhetnek abban a periódusban, amikor a legsúlyosabb az immunhiányuk. Nagyon fontos, hogy a páciens itt minden vírustól, baktériumtól, gombától védve legyen, amihez a megfelelő hőmérséklet biztosítása is szükséges.

Az orvosi kamara szerint a kórházak berendezései sokszor elavultak, nincsenek jól karbantartva és már rég cserére szorulnának, pedig a hőhullámok miatt minden kórházi osztályt és kórtermet klimatizálni kellene.

A kórház a csatorna kérdésére megerősítette, hogy a probléma rövidesen elhárul, a betegek ellátásnak biztonsága érdekében megtették a szükséges szakmai intézkedéseket.

Címlap: botost/444

Kiemelt videóink