Megtalálták Trump merénylőjének telefonját, egy detonátor is lehetett nála

külföld
július 17., 19:30

A WPXI nevű tévécsatorna birtokába jutott egy felvétel, amin egy mobiltelefon és egy detonátor látható, közel a Trump elleni merénylet helyszínéhez. A tárgyakat Thomas Crooks használhatta, közvetlenül mielőtt múlt szombaton egy háztetőről rálőtt a volt elnökre. Trump fülsérüléssel megúszta, egy ember azonban meghalt, kettő pedig súlyosan megsebesült.

A telefont sikerült feltörni, azonban a Washington Postnak nyilatkozó források szerint ez „nem oldotta meg az ügyet”.

Ezenkívül Crooks autójában egy doboznyi robbanóanyagot is találtak, amely egy vevőegységhez volt csatlakoztatva - jelentette a CNN, hozzátéve, hogy a nyomozók szerint elképzelhető, hogy ezeket a merénylő figyelemelterelésként akarta használni.

A WPXI arról is beszámolt, hogy továbbra is zavaros, hogy miért nem tudták megakadályozni a támadást, főleg, hogy az amerikai titkosszolgálat igazgatója szerint az épületben, melynek tetejéről a a lövéseket leadtál, egy mesterlövész-alakulat állomásozott. Egy iráni fenyegetés miatt ráadásul hetekkel az eset előtt megerősítették Trump védelmét.

Bár a most talált telefon és detonátor segítséget jelenthet a nyomozásban, az elkövető pontos indítékai továbbra is tisztázatlanok. Osztálytársai okos, de magányos diákként emlékeztek vissza rá. Elmondásuk alapján nem viselkedett erőszakosan és sosem került bajba, ennek ellenére iskolai lövöldözőnek csúfolták.

(Guardian)

Kiemelt videóink