Megszólalt a kalandparkban felrúgott gyerek anyukája: „Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte”

bűnügy
július 18., 17:10

„Megértem tényleg, hogy keményen kell fogni a gyerekeket, de ez nem megbocsátható, és nem szeretném, hogy ilyen előforduljon. Tudom, hogy eddig is volt, ezek után is lesz” – nyilatkozta azt RTL Híradónak a szolnoki kalandparkban az edzője által felrúgott kisgyerek édesanyja. A nő azt szeretné, ha a karateedző a szeme láttára kérne bocsánatot a kisfiútól.

photo_camera Forrás: RTL Híradó

Az anyuka elmondása szerint amikor az eset után az edzővel találkozott, az csak annyit mondott, hogy „volt egy kis összeröffenésük, de rendezték”. A nő az internetre kikerült felvételről tudta meg, hogy mi történt a kisfiával, mivel a gyermeke sem mondott semmit az esetről.

„Semmit nem tudtam az egészről. Annyit tudtam, hogy veszekedett valakivel, és amikor csütörtökön mentem érte, az edzővel nem találkoztam, csak az egyik kislány mondta, hogy volt egy kis gond. Leguggoltam hozzá, azt kérdeztem rögtön, hogy milyen volt a tábor. Mondta, hogy jó. És kérdeztem, milyen volt Szolnokon a kalandpark, azt mondta, hogy az nem volt jó. (…) Csak azt mondta, hogy összeveszett az egyik kisfiúval” – mesélte a nő.

Kedden a felvételről tudta meg, mi is történt. „Azt hittem, hogy ott csuklok össze, gyomorgörcs, és az összes szőr állt rajtam, mert én erről semmit nem tudtam” – mondta a nő, aki rögtön megkérdezte a gyermekét is az esetről. „Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is” – idézte fel a beszélgetését kisfiával.

A karateedző lemondott pozícióiról, és írásban bocsánatot is kért az eset miatt, majd mégis törölte az erről szóló posztokat. Azóta a Magyar Karate Szakszövetség is eljárást indított a férfi ellen, és eltiltotta minden oktatási tevékenységtől.

A férfi önéletrajza szerint negyven éve foglalkozik kyokushin karatéval, ennek a sportágnak a szövetségi kapitánya is volt. A Szol24 emlékeztet, hogy 2020-ban „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” Életműdíjjal tüntették ki a férfit. A díjakat Novák Katalin adta át, aki akkor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkár volt.

A Szolnoki Rendőrkapitányság a Telexnek szerdán azt írta, ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást garázdaság vétségének gyanúja miatt.

Kiemelt videóink