Közel 1400 repülőjáratot töröltek a globális informatikai leállás miatt

külföld
július 19., 13:17

A mai napon mintegy 110 000 kereskedelmi járat indult volna el, azonban a világszerte jelentkező informatikai leállás több országban késéseket és torlódásokat okozott a repülőtereken. Az amerikai légitársaságok teljes leállást rendeltek el minden járatra, de a Berlinben és Hamburgban is ideiglenesen felfüggesztették a működést.

A Cirium légi közlekedési elemző cég szerint a légi forgalom bénulása miatt legalább 1390 kereskedelmi járatot töröltek eddig.

Az Egyesült Államokban több mint 500, Németországban majdnem 100 repülőjárat nem szállt fel pénteken. Indiában 56, Olaszországban 45 törölt gépről számoltak be az elemző cég, de Kanadában sem indult el 21 gép a tervezett időpontban.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint a leállás a Liszt Ferenc repülőteret is érinti, azonban törölt járatról eddig nem kaptunk tájékoztatást. “Globális informatikai hiba miatt több légitársaság utasfelvételre használt rendszere leállt, ezért járatkésésekre, torlódásra és jelentősen megnövekedett várakozási időre kell számítani” - írják közleményükben.

Kiemelt videóink