A magyar női kézilabdázók kikaptak a címvédő franciáktól az olimpiai nyitómeccsükön

sport
július 25., 20:26

A lehető legnehezebb ellenfél, az olimpiai- és világbajnoki címvédő, ráadásul hazai pályán játszó francia válogatott 31-28-ra verte a magyar női kézilabda-válogatottat a nyári olimpia mínusz egyedik napján.

A magyarok repülőrajtot vettek, már 5-1-re is vezettek, különösen a váci Kuczora Csenge jeleskedett. A jóval esélyesebb franciák fokozatosan feljöttek, a félidő közepére érték utol a magyarokat, a 20. percben fordítottak. A szünetre 15-12-es francia vezetéssel vonultak a játékosok. Kuczora hiába dobott öt gólt, Győri-Lukács hármat, Papp Nikoletta, Vámos Petra és Szöllősi-Schatzl Nadine 2-2-t, a kapusaink, Böde-Bíró Blanka és a helyére beállt Janurik Kinga semmit nem védtek.

Füzi-Tóvizi Petra a francia védők gyűrűjében
photo_camera Füzi-Tóvizi Petra a francia védők gyűrűjében Fotó: DAMIEN MEYER/AFP

A második félidő 11. percében egy góllal megközelítettük a franciákat, akik nem tudtak elhúzni a mieinktől, többször is egy góllal feljöttünk. Az egyenlítés, pláne a fordítás nem sikerült, mivel a franciáknál Horacek és Foppa is gólra váltotta valamennyi helyzetét, nálunk viszont a legjobb dobóink sem hozták a száz százalékot. A meccs szinte az utolsó percig nyitott volt, de a magyar gólokra mindig volt válasz, sokszor alig 10-15 másodperc alatt.

A magyar válogatott csoportjának másik két meccsén Brazília 29-18-ra verte a spanyolokat, Hollandia 34-31-re Angolát. A magyar válogatott vasárnap Brazíliával, kedden Angolával, csütörtökön Spanyolországgal, jövő szombaton Hollandiával játszik.

A magyarok a 2021-es tokiói olimpián a hetedik helyen végeztek. Érdekes, hogy akkor is egy csoportban volt a két válogatott, és akkor is övék volt a nyitómeccs. A franciák akkor egy góllal nyertek.

link Forrás
Kiemelt videóink