A Paks a Vajdahunyad elleni 0-4 után a ciprusi Larnacát már 3-0-ra verte odahaza

sport
július 25., 21:52

A Fehérvár és a Paks is győzött a Konferencia-liga selejtezőjének odavágóin.

A fehérváriak az azerbajdzsáni Szumgajit vendégeként léptek pályára, és 0-1-ről fordítva nyertek 2-1-re. A hazaiak a 32. perctől 10 emberrel játszottak, mivel ütésért Hacsajevet az albán bíró kiállította. A párharc győztese a ciprusi Omonia és a grúziai Torpedo Kutaisi meccs továbbjutójával játszik. (Az első meccsen az Omonia 3-1-re nyert, Lang Ádám kispados volt.)

A Fehérvárt Azerbajdzsánba is elkísérő drukkerek
photo_camera A Fehérvárt Azerbajdzsánba is elkísérő drukkerek Fotó: TOTH ELLA/TOTH ELLA / Fehérvár FC Facebook-oldala

A Paks 3-0-ra verte hazai pályán a ciprusi AEK Larnacát. A vendégeknél pályára lépett Gyurcsó Ádám is. A gólokat Haraszti Zsolt, Tóth Barna és Ötvös Bence szerezte. A paksiak két héttel ezelőtt az Európa-liga selejtezőjében odahaza szenvedtek csúnya 4-0-ás vereséget, és hiába nyertek Romániában 2-0-ra, kiestek a Konferencia-liga selejtezőjébe. A párharc győztese a szerb Radnički Kragujevac és a montenegrói Mornar továbbjutójával játszik, az első meccset a szerbek nyerték 1-0-ra.

Tóth Barna a ciprusiak gyűrűjében
photo_camera Tóth Barna a ciprusiak gyűrűjében Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Egyéb, magyar szempontból érdekes kupameccsek:

  • A kezdőcsapatban három, a kispadon két magyarral felálló Dunaszerdahely 4-0-ra kapott ki a jóval esélytelenebb azerbajdzsáni Zira otthonában. A szlovákiai magyar Világi Oszkár csapatának a célja a csoportkörbe jutás, ettől most elég távol kerültek. Világi másik csapata az NB I.-be most feljutott Győr.
  • A Rapid Wien 2-1-re verte Lengyelországban a Wisla Krakkót. Az osztrákoknál az első tétmeccsét játszó Bolla Bendegúzt a játékvezető egy sikertelen szerelési kísérlet miatt kiállította. Kiss Tamás, a Wisla friss igazolása még nem lépett pályára.
  • A Pakson az előző körben 4-0-ra nyert Vajdahunyad odahaza 0-0-át játszott a horvát Rijekával.
  • A Felcsút is csütörtökön játszott volna, csakhogy az ukrán Dnipro csődközeli helyzetbe került, így nem tudta vállalni a párharcot. A magyarok a következő körben valószínűleg az Ararattal játszanak, mivel az örmények 3-0-ra nyertek Kisinyovban, a Zimbru otthonában.
Kiemelt videóink