Két óra alatt 11 hibajelentés: csütörtököt mondott a MÁV

belföld
július 25., 18:24

A Mávinform Facebook-oldalán július 25-én, csütörtökön 15:58 és 17:52 között (ekkor kezdtem el ezt a cikket írni) 11 poszt jelent meg arról, hogy melyik vonat hol, miért nem közlekedik vagy késik. Nem készítik statisztikákat, de azt hiszem, ez a bő 10 percenkénti átlag elég komolyan rekordesélyes teljesítmény.

Persze már korábban is voltak baljós jelek: a Záhonyból Zánkáig közlekedő, hajnalban indult Szabolcsi Tekergő Tárnoknál meghibásodott, így, mint azt nem sokkal dél előtt megtudtuk a Mávinformtól, 140 perc késést szedett össze, ezért végül Székesfehérvártól nem is közlekedett tovább. Biztos elment a kedve, hát van ilyen. Oké, a Zánkára tartó utasokkal nyilván nem kis kiszúrás, hogy ha már ekkorát késtek, el sem jutnak a célállomásig, de hát akik vonatoztunk már az életben, megtapasztalhattuk, hogy a MÁV-nál az utasok ugyanúgy a tápláléklánc legalján állnak, mint az egészségügyben a betegek.

No, de akkor térjünk rá a sűrű délutánra!

  • Pár perccel később Szentlőrinc és Bicsérd között meghibásodott a biztosítóberendezés, ez 20-40 perces késéseket okozott a Budapest-Pécs és a Szombathely-Zalaszentiván vonalon, emellett volt olyan személyvonat, ami Pécs helyett csak Szentlőrincig ment, illetve onnan indult.
  • A Ceglédről Nyugatiba induló Z50-es vonat 20-30 percet késik, meg se mondták, hogy miért.
  • A Fonyód-Pécs Interrégió mellett „Fonyód és Kaposvár között mentesítő pótlóbusz is” indult, de arról csak leszállni lehetett.
  • A Nyíregyházáról Debrecenen át Nyugatiba tartó Tokaj IC 50 perc késést szedett össze járműhiba miatt. Ugyanezen a vonalon a Debrecenből 17:36-kor a Nyugati pályaudvarra induló Cívis InterRégió (6093) „járműhiba miatt előreláthatólag 25-30 perces késéssel közlekedik”, jósolták 17:58-kor.
  • A Hódmezővásárhelyről 15:46-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonat Szentesről indult, a Püspökladányból 16:28-kor Záhonyba induló személyvonat Nyíregyházáról.
  • A Somoskőújfaluból 16:16-kor Hatvanba induló személyvonat (5833) járműhiba miatt egyáltalán nem közlekedett, helyette pótlóbusz se indult, a MÁV egyetlen megoldásként az egy órával későbbi vonatot ajánlotta.
  • A Komáromból 16:05-kor Székesfehérvárra induló S150-es vonat (34923) helyett indult viszont pótlóbusz, de milyen! Ez a pótlóbusz „várhatóan 30-60 perc késéssel indul”, figyelmeztetett a MÁV. Ilyenek ezek a buszok, nem?
  • A Déli pályaudvarról 17:30-kor Balatonfüredre és a Balatonfüredről 20:23-kor a Déli pályaudvarra induló Vízipók sebesvonat (19726, 19721) járműhiba miatt nem közlekedik.
Kiemelt videóink