Visszavonul az olimpia után a háromszoros Grand Slam-bajnok Angelique Kerber

sport
július 25., 11:03

Angelique Kerber a párizsi olimpia után befejezi a profi teniszt. A hírt a német játékos jelentette be az Instagramon.

Kerber azt írta, mindegyik olimpia más szerepet töltött be a pályafutásában. A 2012-es londoni visszaadta a hitét a sportban, a 2016-os riói ezüstérme karrierje egyik csúcspontját jelentette, a most következő párizsi pedig a célvonalat jelenti számára.

Angelique Kerber
photo_camera Angelique Kerber Fotó: MAXIMILIAN HAUPT/dpa Picture-Alliance via AFP

A 36 éves játékos Steffi Graf óta a legsikeresebb német női teniszező. Pályafutása során három Grand Slam-tornát nyert. 2016-ban az Australian Openen és az US Openen is győzött, 2018-ban pedig a wimbledoni trófeát hódította el.

Ráadásul a három fináléból kétszer a női tenisz korszakos egyéniségét, a 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williamst verte meg. Az amerikai játékos ellen ugyanakkor volt egy elveszített döntője is, a 2016-os wimbledoni.

Kerber a női világranglista vezetését 2016 szeptemberében vette át, összesen 34 hétig állt az első helyen. Pályafutása során összesen 25 tornát nyert meg.

Kerber a második Grand Slam-győztes, akinek a párizsi olimpia lesz az utolsó versenye. Andy Murray kedden jelentette be, hogy az olimpia után befejezi a profi teniszt.

Kiemelt videóink