Angelique Kerber legyőzte Serena Williamst a wimbledoni döntőben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A német Angelique Kerber nyerte meg a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben két sima szettben megverte a 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williamst.

Angelique Kerber átöleli Serena Williamst a győzelem után.Fotó: Nic Bothma/AFP

A hétszeres bajnok Williams a 10. döntőjét vívta Londonban. A szülési szabadságáról tavasszal visszatért amerikai – aki a világranglistán 10. Kerberrel szemben most csak a 181. – már a 30. Grand Slam-fináléjára készült, ebből a harmadikra Kerber ellen, az eddigi két végjátékban 1/1-re álltak. Williams 91/10-es meccsmérleggel büszkélkedhetett Dél-Londonban, és 6-2-re vezetett német riválisa ellen, füvön pedig ő nyerte az egyetlen találkozójukat a 2016-os döntőben.

A Novak Djokovic–Rafael Nadal férfi elődöntő miatt több mint 2 órás csúszással kezdődött női fináléban a 30 éves Kerber rögtön elvette ellenfele adogatását, csakhogy 10 perccel később már az amerikai vezetett 3:2-re. Nemsokára megint a balkezes német volt brékelőnyben (4:3). A Wimbledonban 20 meccs óta veretlen Williams gyorsan be akarta fejezni a pontokat, ami sok rontáshoz vezetett, így félóra múlva Kerber besöpörte az első szettet.

A volt világelsők csatája a folytatásban kiegyenlített küzdelmet hozott, Williams eredményesebben támadott, míg a riválisa a szokásos remek védekezésére épített. A lengyel felmenőkkel rendelkező Kerber 3:2-nél brékelt újra, majd stabilan állta az amerikai rohamait, és 5:3-nál magabiztosan kiszerválta a 65 percig tartó meccset.

Fotó: Oli Scarff/AFP

Az olimpiai ezüstérmes Kerber – a 2016-os Australian Open és US Open után – pályafutása során harmadszor nyert Grand Slam-versenyt, összességében pedig a 12. tornagyőzelmét aratta, és Steffi Graf 1996-os sikere óta az első német, aki egyesben diadalmaskodni tudott Wimbledonban.

Serena Williams vereségével egyelőre nem érte utol a női Grand Slam-bajnokok örökranglistáját 24 elsőséggel vezető ausztrál Margaret Courtot. (MTI)