Nyolcadik a magyar 4x100-as gyorsváltó, Muhari még nem tudja feldolgozni az érmet

  • Megvan a magyar csapat első érme a párizsi olimpián, Muhari Eszter csodálatos vívással bronzérmes lett a női párbajtőrözők között.
  • A háromszoros bajnok Szilágyi Áron az első körben kikapott a párizsi olimpia kardvívó számában. Szatmári András sem jutott tovább, Gémesi Csanád viszont parádés vívással győzte le a világbajnoki címvédőt.
  • A Péni István-Mészáros Eszter duó nem jutott döntőbe a légpuska vegyes csapat versenyen, 20. helyen esetek ki. A betegség túlságosan befolyásolhatta a teljesítményüket. Légpisztolyban Major Veronika első helyen döntős.
  • A férfi kézilabdázók kulcsfontosságú meccsen kaptak ki Egyiptomtól, a női vízilabda-válogatottat egy végletekig kiélezett meccsen győzte le Hollandia.
  • Késely Ajna, Sárkány Zalán és a női 4x100-as úszó gyorsváltó sem jutott döntőbe, a férfiak viszont ott lesznek a szombat esti fináléban.
  • Pétervári-Molnár Bendegúz harmadik lett az előfutamában, ezzel egyenes ágon bejutott az egypárevezősök negyeddöntőbe, Mészáros Krisztofer a férfi összetett selejtezőjében versenyzett, de lovastusában is volt magyar érdekelt.
  • Délután és este Valter Attilláért és az asztaliteniszezőkért lehetett még szorítani.
  • Az olimpia menetrendjét, híreit, eredményeit, érdekességeit itt lehet követni.
106 poszt
Időrend
július 27., 23:32

Búcsúzúnk, jó éjszakát!

Ugyan még több sportágban is zajlanak a versenyek, magyar versenyzők már nem érdekeltek, így búcsúzik szombati közvetítésünk. Köszönjük az egész napos figyelmet, holnap folyt.köv. Jó éjt, jó szurkolást!

július 27., 23:32

Póta Georgina hátrányból nyert, és ott van a legjobb 32 között

A magyar asztaliteniszező remek játékot húzott elő nehéz helyzetben, 1-3-ról 4-3-ra nyert.

Póta ezzel negyedik olimpiáján nyer meccset.

július 27., 22:57

Vesztésre áll Póta

A német Shan egy szoros szettet tudott elvinni Póta elől, aki jól játszik, és van még keresnivalója a meccsen.

július 27., 22:50

Póta Georgiának ez az ötödik olimpiája

Rendre sikerül bejutni a legjobb 32 közé, ahonnan rendre egy ázsiai játékos veri ki. Kivéve 2021-ben, Tokióban, ahol se a legjobb 32 nem jött össze, se nem egy ázsiai játékostól kapott ki.

  • 2008, legjobb 32 - Wang (kínai) V
  • 2012, legjobb 32 - Park (dél-koreai) V
  • 2016, legjobb 32 - Doo (hongkongi) V
  • 2021, legjobb 64 - Moret (svájci) V
július 27., 22:29

Zárásként az asztaliteniszező Póta Georgina játszik a legjobb 32 közé jutásért

photo_camera Fotó: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

Eddig egyszer, 2021-ben nem sikerült neki továbbjutnia a harmadik körbe. Ellenfele a német színekben versenyző Xiaona Shan.

Shan egy tapasztalt versenyző, 41 éves, csapatban olimpiai ezüstérmes Németországgal 2016-ban.

július 27., 22:18

Csapat olimpiai aranyérme után egyéniben is a csúcsra ért a kardozó Oh Sanguk

2021-es tokiói csapataranya után egyéniben is olimpiai aranyérmet szerzett a dél-koreai Oh Sanguk. Sanguk világ- és Ázsia-bajnok is volt már egyéniben, az olimpiai aranyérme pályafutása megkoronázása.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP
július 27., 22:05

Párizstól több mint 15 ezer kilométerre is rendeznek olimpiai versenyszámot

A szörfösök nem a Szajnát, hanem a tahiti hullámokat fogják meglovagolni, méghozzá szombat éjszakától. Ennek a helyszínválasztásnak a korallzátonyok láthatják a kárát.

Tahitin, a Teahupo’o partszakaszon fogják rendezni az olimpia szörfversenyeit. A partszakasz ezzel a rendező várostól eső legmesszebbi helyszín, ahol valaha olimpiai versenyszámot rendeztek.

photo_camera Fotó: JEROME BROUILLET/AFP

A szörfözés helyszín keresése új probléma az olimpiákon. A szörf először a 2021-es olimpián szerepelt a programban, akkor a Japánban található Tsurigasaki strandon rendezték meg a versenyt. Franciaországnak viszont nincs jelentős szörparadicsoma, így a versenyszámot a közigazgatásilag Franciaországhoz tartozó Tahitire vitték.

Az egzotikus helyszínválasztást sok kritika érte. Az előkészületek és a versenyhez felhúzott bírói torony helyi aktivisták szerint károsítja a korallzátonyt. A korallzátony károsodása a szörfözésre is rossz hatással lehet, mivel a zátonyrendszerek alakítják Teahupo’o egyedi hullámait. A végül megvalósult bírói torony alumíniumból készült, és kisebb, mint az eredetileg tervezett épület.

július 27., 21:59

Nyolcadik lett a férfii 4x100 méteres gyorsváltó

A Szabó Szebasztián, Németh Nándor, Jászó Ádám, Kós Hubert négyes a hetedik legjobb idővel jutott be a 4x100 méteres férfi gyorsváltó döntőjébe. Ebben a váltóban szerepelt korábban Milák Kristóf is, de ő az olimpia előtt jelezte, hogy csak az egyéni számokban indul.

Németh Nándor parádésan a harmadik helyen adta át a váltót, Szabó negyedik-ötödik helyen váltott, nagyon szoros volt a verseny. Jászó Ádám visszacsúszott, Kós Hubert végül a nyolcadik helyen hozta be a váltót, de a csapat kihozta magából a maximumot.

Az Egyesült Államok nagyon simán nyerte a versenyt, sokáig a világcsúcsra is volt esély, de végül nem sikerült megdönteniük. A női váltót az ausztrálok nyerték az amerikaiak és a kínaiak előtt, Magyarország összesítésben a 10. helyen végzett.

július 27., 21:58

A hongkongi Kong a női párbajtőr új olimpiai bajnoka

A hongkongi Vivian Kong a női párbajtőr új olimpiai bajnoka. A döntőben a civilben masszázsterapeuta francia Mallo-Bretont verte, hosszabbításban.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Kong világelsőként nyert Párizsban.

július 27., 21:41

Két szettben jutott tovább a Nadal-Alcaraz teniszpáros

Kétjátszmás győzelemmel nyolcaddöntőbe jutott a párizsi olimpián a spanyol Carlos Alcaraz és Rafael Nadal teniszpárosa, írja az MTI. A tenisztornának otthont adó Roland Garroson egyesben 14-szeres Grand Slam-győztes Nadal és idén párizsi bajnok honfitársa a szombati nyitókörben a hatodik helyen kiemelt argentin Andres Molteni, Maximo González duóval találkozott, és két szoros szettben, 7:6, 6:4-re győzött.

photo_camera Fotó: MARTIN BERNETTI/AFP

A spanyol sztárpáros a következő fordulóban vagy a Fucsovics Márton és Marozsán Fábián vagy a holland Tallon Griekspoor és Wesley Koolhof kettősével találkozni.

Mivel Párizsban egész nap esett az eső, csak a befedhető Philippe Chatrier és Suzanne Lenglen Stadionban zajlanak a mérkőzések. A tervezett program szerint vasárnap nemcsak párosban, de egyéniben is bemutatkozik a két magyar induló: Fucsovics Nadallal, Marozsán Fábián a tizedik helyen kiemelt francia Ugo Humbert-rel csap össze.