Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a tanítványát felrúgó karateedzőt

bűnügy
július 29., 12:46

Kiskorú veszélyeztetése gyanújával hétfőn kihallgatta a rendőrség a karateedzőt, aki egy felvétel szerint bántalmazott egy kisfiút - írja a Magyar Nemzet.

A lap ugyan következetesen szolnoki karateedzőként emlegeti a férfit, valójában azonban a jászberényi Yakuzák Se karateklub vezetőjéről van szó, aki úgy felrúgott egy 8 éves kisgyereket a szolnoki kalandparkban, hogy a fiú megpördült és a fejére esett. Mindezt a kalandpark kamerája is rögzítette, ők voltak azok, akik feljelentést is tettek az eset miatt, és nyilvánosságra hozták a videót.

A Szolnoki Rendőrkapitányság korábban azt közölte, hogy ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást garázdaság vétségének gyanúja miatt, a karateedzőről egyébként tudni lehetett, hogy jó ideig külföldön nyaralt. A Magyar Nemzet információi alapján a rendőrség ma gyanúsította meg.

Korábban egy, az ATV-nek nyilatkozó ügyvéd azt mondta, a videón látható jelenet lehet súlyos testi sértés kísérlete, amely minősített esetben 3 éves börtönnel büntetendő.

A karateedző az eset kirobbanása után lemondott pozícióiról, és írásban bocsánatot is kért, később azonban törölte az erről szóló posztokat. A férfi ellen a Magyar Karate Szakszövetség is eljárást indított, és eltiltotta minden oktatási tevékenységtől.

A. Tibor önéletrajza szerint negyven éve foglalkozott kyokushin karatéval, ennek a sportágnak a szövetségi kapitánya is volt. 2020-ban „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” Életműdíjjal tüntették ki, a díjat dr. Novák Katalin adta át, aki akkor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkár volt.

Kiemelt videóink