Hiába nyert két meccset is az olimpián a kanadai női válogatott, még mindig csak 0 pontja van

sport
július 29., 15:13

Az új-zélandi női fociválogatott tagjai a múlt hétfői edzésükön vették észre, hogy egy drónt röptettek föléjük. Kiderült, hogy a drón gazdája a kanadai női labdarúgó-válogatotthoz tartozott, akit a rendőrség őrizetbe vett. Beverly Priestmant, a kanadaiak angol szövetségi kapitányát felfüggesztették posztjáról, miután kanadai futballszövetségnek további információk kerültek birtokába a drónhasználatról. Priestman vélhetően tudott a kémkedésről, sőt, már jóval Párizs előtt is szerezhettek így információkat az ellenfelekről.

Az olimpiai bajnoki címvédő kanadai válogatottat 6 pontos levonással sújtották, így hiába nyertek két meccset is a csoportjában, ott vannak, ahol a part szakad, vagyis nulla ponton. Igaz, fellebbeztek.

photo_camera Fotó: ARNAUD FINISTRE/AFP

Kanada vasárnap 2-1-re verte a franciákat a 90+12. percben szerzett góllal, így tartották életben a továbbjutási reményeiket. A negyeddöntőhöz Kolumbiát kell legyőzniük.

A csapat győztes gólját Vanessa Gilles szerezte, akiben elképesztő düh munkál. A Guardiannek nyilatkozó játékos dühében akkorát csapott a falra, hogy kis híján eltörte a kezét, amikor először hallott a szerinte igazságtalan pontlevonásról. A válogatott játékosai szerinte nem tehetnek semmiről, nem tudtak a drónos akcióról. „Semmi közünk hozzá, mégis úgy kezelnek minket, mintha doppingoltunk volna” – mondta.

„Ez most olyan, mintha egyedül lennénk az egész világ ellen.” Ezt már az első gólt szerző Jessie Fleming mondta, ami azért nem kis motiváció.

Kiemelt videóink