Kikapott a spanyoloktól a férfi vízilabda-válogatott

sport
július 30., 22:25

Második csoportmeccsét játszotta a férfi vízilabda-válogatott, miután vasárnap legyőzte Franciaországot. Az ellenfél ezúttal a januári Európa-bajnokság aranyérmese, Spanyolország volt. A két csapat egymás ellen játszotta a tokiói olimpia bronzmeccsét, amit Magyarország nyert meg 9-5-re.

A meccs elég lassan indult, az első gólra 5 percet kellett várni. A spanyolok lőtték, mint ahogy a másodikat is. A magyar csapat végül 4 másodperccel a negyed lefújása előtt tudott betalálni, Angyal Dániel révén.

A második negyed elején megint sokáig nem volt gól, a magyar csapat 3 és fél perc után egyenlített. Újra a spanyolok szerezték meg a vezetést, de fél perccel a negyed vége előtt Zalánki Gergő egyenlített. Úgy nézett ki, döntetlennel mennek félidőre a csapatok, de 1 másodperccel a szünet előtt gólt lőttek a spanyolok, így félidőben 4-3-ra vezettek.

Vigvári Vince
photo_camera Vigvári Vince Fotó: Gonzalo Fuentes/REUTERS

A harmadik negyed gyors spanyol góllal indult. Nem sokkal később Angyal Dániel közelről lőtt kapura, de elsőre nem ítéltek gólt. Videóbíróval nézték vissza az esetet, majd arra jutottak, a labda áthaladt a gólvonalon, így 5-4-re módosult az állás. A spanyolok nem sokkal később már 3 góllal is vezettek, a magyar csapat azonban ebből egyet le tudott dolgozni a negyed végéig. 8-6-os spanyol vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

Az utolsó negyedben már csak egy gólt tudott dobni a magyar csapat, a spanyolok ellenben kettőt, így 10-7 lett a meccs végeredménye.

A magyar csapat legjobbja Vogel Soma kapus volt, aki 12 védést mutatott be.

Magyarország két meccs után 3 ponttal áll a csoportban. A csapat csütörtökön Japánnal játszik, majd Ausztráliával és Szerbiával. A negyeddöntőbe a hatfős csoport négy legjobbja jut be.

Kiemelt videóink