Nagy Márton leváltotta Palkovics Lászlót

belföld
augusztus 01., 10:55

A Nemzetgazdasági minisztérium közleménye szerint „a versenyképes hadiipar fejlesztése és bővítése szuverenitási kérdés és stratégiai cél, ennek érdekében nevezte ki a nemzetgazdasági miniszter Antal Ferencet az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatójává”.

Ahogy a hvg.hu is írja, Antal Ferenc kinevezése augusztus 1-jétől hatályos. Az NGM közleménye szerint „az új vezérigazgató feladata, hogy a fenti stratégai mentén kidolgozza és implementálja azokat a vállalatirányítási elveket, amelyek a sikeres működést biztosítják”.

Az N7 Holding élén korábban Palkovics László állt, akkor került oda, amikor 2022 novemberében távozott a kormányból.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Ahogy a hvg írja, a kormány idén július elején alakította át a kormány tagjainak hatáskörét, így került a Honvédelmi Minisztériumtól az NGM-hez a védelmi iparfejlesztés stratégiai irányainak kialakítása. Nagy Márton ezután hozott rendeletet arról, hogy a honvédelmi miniszter helyett ő gyakorolja az állami cég tulajdonosi jogait augusztus 1-jétől.

11:28 – Frissítés:

A honvédelmi minisztérium közleményt adott ki, amiben azt írják, „nem igaz, hogy az NGM leváltotta Palkovics Lászlót az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. éléről”. Szerintük „téves következtetést vont le több sajtótermék abból a tényből, hogy új vezérigazgató került augusztus 1-jével az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. élére”, és „nincs szó arról, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter leváltotta volna Palkovics Lászlót, mert a vezérigazgatói megbízatása 2024. július 29-én közös megegyezéssel megszűnt”.

Mint írják, ez „azzal van összefüggésben, hogy a Kormány megkezdte a hazai védelmi ipari szektor irányítási-vezetési struktúrájának részleges átalakítását. Az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. tulajdonosi joggyakorlója 2024. augusztus 1-jétól a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Zrt.-nek néhány napos szünet után új vezérigazgatója van”.

Kiemelt videóink