A kormányból távozó Palkovics László minimum havi 5 milliós fizetéssel vigasztalódhat

POLITIKA
2022 december 29., 06:34

Anyagilag biztosan nem jár rosszabbul Palkovics László azzal, hogy novemberben távozott a kormányból. Azt eddig is lehetett tudni, hogy az exminiszter vezérigazgatóként az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt.-t irányítja majd. A 24.hu vette észre, hogy a cég alapítói határozatában havi bruttó 5 millió forintban állapították meg az alapbérét.

Szakállas Palkovics
photo_camera Fotó: BORSOS MATYAS

Emellett Palkovics lett a győri Széchenyi István Egyetem tulajdonosi jogait gyakorló alapítvány kuratóriumi elnöke, és ő vezetheti az alapítvány mellett létrehozott vagyonkezelő holdingot is. Azt nem tudni, hogy Palkovics pontosan mennyi pénzt kap kuratóriumi elnökként, az korábban kiderült, hogy az ugyanebben a kuratóriumban ülő Szijjártó és Dézsi havi bruttó 1,5 millió forintra jogosult.

Palkoviccsal a győri egyetem megkapta a volt miniszter kedvenc projektjét, a Zalazone-t is. November közepétől a volt miniszter ügyvezetője lett az 52 milliárd forintból kiépített zalai tesztpálya üzemeltetőjének, az Autóipari Próbapálya Zala Kft.-nek. A vállalat korábbi ügyvezetője, Barta-Eke Gyula a 24.hu szerint 2 millió 750 ezer forintot kapott havonta, Palkovics viszont a cég honlapja szerint ezért külön nem részesül díjazásban.

Bővülhet még a sor: januárban dől el, hogy a Rába Nyrt. felügyelőbizottságának új elnöke lesz-e Palkovics, ekkor tartanak rendkívüli közgyűlést. A posztot most betöltő Lepsényi István havi 700 ezer forintot kap ezért a megbízásért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.