A kormányból távozó Palkovics László minimum havi 5 milliós fizetéssel vigasztalódhat

POLITIKA
2022 december 29., 6:34
comments 5

Anyagilag biztosan nem jár rosszabbul Palkovics László azzal, hogy novemberben távozott a kormányból. Azt eddig is lehetett tudni, hogy az exminiszter vezérigazgatóként az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt.-t irányítja majd. A 24.hu vette észre, hogy a cég alapítói határozatában havi bruttó 5 millió forintban állapították meg az alapbérét.

photo_camera Fotó: BORSOS MATYAS

Emellett Palkovics lett a győri Széchenyi István Egyetem tulajdonosi jogait gyakorló alapítvány kuratóriumi elnöke, és ő vezetheti az alapítvány mellett létrehozott vagyonkezelő holdingot is. Azt nem tudni, hogy Palkovics pontosan mennyi pénzt kap kuratóriumi elnökként, az korábban kiderült, hogy az ugyanebben a kuratóriumban ülő Szijjártó és Dézsi havi bruttó 1,5 millió forintra jogosult.

Palkoviccsal a győri egyetem megkapta a volt miniszter kedvenc projektjét, a Zalazone-t is. November közepétől a volt miniszter ügyvezetője lett az 52 milliárd forintból kiépített zalai tesztpálya üzemeltetőjének, az Autóipari Próbapálya Zala Kft.-nek. A vállalat korábbi ügyvezetője, Barta-Eke Gyula a 24.hu szerint 2 millió 750 ezer forintot kapott havonta, Palkovics viszont a cég honlapja szerint ezért külön nem részesül díjazásban.

Bővülhet még a sor: januárban dől el, hogy a Rába Nyrt. felügyelőbizottságának új elnöke lesz-e Palkovics, ekkor tartanak rendkívüli közgyűlést. A posztot most betöltő Lepsényi István havi 700 ezer forintot kap ezért a megbízásért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt