Győri cégnél is befolyásos poszthoz juthat Palkovics László

MUNKABÍRÁS
2022 december 22., 19:31
comments 3

Januárban szavaz a Rába Nyrt. a cég Felügyelőbizottságának új elnökéről, a jelölt pedig nem más, mint Palkovics László exminiszter, írja a hvg. A nemrég még tárcavezető minisztereként dolgozó Palkovicsot rendkívüli közgyűlésen választhatják a bizottság tagjává és elnökévé.

A nagy múltú győri járműipari cégnél tavalyelőtt teljes vezetőségváltás történt: az igazgatóság, a felügyelőbizottság és az auditbizottság elnökét és tagjait is lecserélték, helyükre pedig NER-közeli figurákat ültettek.

photo_camera Palkovics László, a képen épp tétlenül Fotó: Németh Dániel/444

A pár hete megszűnt Technológiai és Ipari Minisztérium egykori miniszterének elnökké választása várhatóan nem ütközik majd akadályokba a lap szerint, a Rába Nyrt. közgyűlésében ugyanis a szavazatok többségével az a cég – az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. – rendelkezik, amelynek vezérigazgatói székébe miniszteri székéből csüccsent át Palkovics még novemberben.

Akkor Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztertől tudhattuk meg, hogy lemondása után Palkovics László az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója lesz, feladata pedig „a nemzeti védelmi innovációs rendszer megteremtése”. Decemberben pedig kiderült, hogy a győri Széchenyi István Egyetemet fenntartó kuratórium elnökének is kinevezték Palkovicsot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.