Spanyol kitűzővel vette át ezüstérmét a kínai tollaslabdázó, aki azután jutott döntőbe, hogy előnyben lévő spanyol ellenfele lesérült elődöntős meccsükön

sport
augusztus 05., 14:22

Ritka szolidáris gesztust láthattunk Ho Ping Csiaotól, a női egyéniben olimpiai ezüstérmet nyerő tollaslabdázótól. A kínai játékos ugyanis a díjátadóra egy kis spanyol kitűzővel érkezett, amit ezüstérme mellett fel is mutatott a dobogón.

photo_camera Forrás: Badminton Europe/Facebook

Ho a spanyol Carolina Marín iránti tiszteletét fejezte ki a gesztussal. Marín ugyanis az elődöntőben 21-14, 10-6-re vezetett ellene, amikor egy rossz leérkezés után a combjához kapott. Két ponttal később pedig hatalmas fájdalmai miatt zokogva térdre ereszkedett, és feladta a meccset. Így Ho jutott a döntőbe.

link Forrás

Marín a tollaslabdatorna legnagyobb esélyese volt. Rióban egyszer már győzött, azonban súlyos sérülése miatt Tokiót ki kellett hagynia. Párizsban az volt a célja, hogy történelmet írjon, és második aranyérmét is megnyerje. Ez azonban elődöntős sérülése miatt nem sikerült neki, végül a bronzmeccsre sem tudott kiállni.

A tornát egyébként a dél-koreai An Se-Young nyerte meg.

Kiemelt videóink