Hosszabbításban kikapott a svédektől, nem jutott az elődöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott

sport
augusztus 06., 19:19

Az olimpiai csoportkört két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a harmadik helyen záró magyar női kézilabda-válogatott a másik csoportban második helyen végzett svédekkel találkozott a negyeddöntőben. A svédekkel legutóbb Debrecenben az áprilisi selejtezőtornán találkozott a magyar csapat, és nyert magabiztosan 28-25-re.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A csapatba visszatért Janurik Kinga és Debreczeni-Klivinyi Kinga (Szemerey Zsófi és Kácsor Gréta helyére).

A svédek dobták az első két gólt, a magyar válogatott kiegyenlített, megint a svédek szereztek, 4-4-nél megint egyenlő lett. 6-6-nál aztán elléptek a svédek, vezettek néggyel is (9-13), a szünet előtt egyre csökkentette a hátrányát a magyar csapat (15-16). Mindkét csapatban kiválóan védett a két kapus, ott Bundsen, itt Böde-Bíró.

photo_camera Fotó: THOMAS COEX/AFP

A második félidőben 18-18-nál egyenlített a magyar csapat, aztán 20-19-nél először vette át a vezetést Győri-Lukács góljával. Ezután felváltva vezettek a csapatok 1-1 góllal. 15 másodperccel a vége előtt Vámos Petra góljával a magyar válogatottnál volt az előny (29-28), de a svédek egyenlítettek, 29-29 lett a rendes játékidőben.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A hosszabbítás aztán a svédeké volt. A ráadás első 5 perce után kettővel vezettek, a másodikban már öttel is, sokáig nem tudott gólt dobni a magyar csapat. Mire igen, már csak faragni tudott a hátrányból. 32-36 lett a vége.

A magyar női válogatott a hatodik helyen zárt, a tokiói 7. hely után. (A férfi válogatott nem jutott a 8 közé.)

A szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir azt mondta a meccs után, hogy összességében jó eredménnyel zárt a csapat, gratulálni fog a játékosoknak.

Arra a kérdésre, hogy mi történt a hosszabbításban, a szélső Győri-Lukács Viktória azt válaszolta, hogy megtörtek akkor, amikor a rendes játékidő legvégén a svédek átlövésből betaláltak, arra számítottak, hogy meglesz a meccs. A játékos szerint ez most nagyon fáj, de pár nap múlva büszkének kell lenniük majd arra, amit elértek.

Svédország-Magyarország 36-32 (16-15, 29-29, 31-29) - hosszabbítás után
---------------------------------------------------
Pierre Mauroy Stadion, Lille, v.: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok)

lövések/gólok: 55/36, illetve 57/32

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 5/5

kiállítások: 8, illetve 6 perc

Magyarország: Böde-Bíró - Győri-Lukács 4, Klujber 11, Vámos 6, Füzi-Tóvizi 1, Kuczora 4, Szöllősi-Schatzl 3, cserék: Papp, Debreczeni-Klivinyi, Pásztor, Albek, Simon 3, Márton

a svéd gólszerzők: Koppang 7, Hansson, Blohm, Hagman 6-6, Roberts 5, Carlson 2, Thorleifsdóttir, Löfqvist, Axnér, Lindqvist 1-1

Kiemelt videóink