650 milliós tartozást hagy Dézsi Csaba András győri polgármester az utódjára, akit válaszra sem méltat

POLITIKA
augusztus 09., 10:23

Lázár János miniszter szerint több város összesen 4,5 milliárd forinttal tartozik a Volánnak, amit be fognak hajtani. Az egyik ilyen Győr, amely Lázár szerint 650 milliós elmaradásban van.

Pintér Bence, Győr leendő polgármestere augusztus 1-én levélben kérte az ügy részleteit a még regnáló fideszes városvezetőtől, Dézsi Csaba Andrástól, aki nem válaszolt.

Pintér Bence a Facebook-oldalán arról írt, Dézsi előtt Szeles Szabolcs alpolgármestertől próbálta megtudni a részleteket, aki arra hivatkozva nem adott érdemi választ, hogy nem illetékes az ügyben, és

„nem tájékoztathatja Győr megválasztott, de még nem regnáló polgármesterét.”

A Volán és a város között a 2021 és 2022-es elszámolás miatt van vita. Pintér a megkötött szerződéseket és a vitatott elszámolásokat akarta látni, mert el tudja képzelni, hogy joggal vitatja a többletköltségeket a város.

Az alpolgármester egy nyilatkozatában utalt arra, hogy a város perben áll a Volánnal, de Pintér ennek részleteit sem ismerhette meg. Nem tudja, hol tart a per, ki képviseli a várost és mekkora az ügyvédi díja.

Pintér Bence korábban újságíró volt, akit Dézsi Csaba András lényegében ellenségnek kiáltott ki. A választáson nagyon szoros eredmény született, de csak Dézsi bukott, a Fidesz nem, így Pintér Bence egy Fidesz által dominált közgyűlést vezet majd, ahol neki három saját embere lesz.

Kiemelt videóink