A férfi pólóválogatott kikapott Horvátországtól az olimpia elődöntőjében

sport
augusztus 09., 20:44

A férfi vízilabda válogatott 2021-hez hasonlóan ismét a bronzéremért játszhat a párizsi olimpián, miután Horvátország 9-8-ra győzött a magyarok ellen. Vasárnapi ellenfelünk az Egyesült Államok válogatottja lesz. A döntőben Szerbia–Horvátország.

A magyar csapat eddig hullámzó játékot mutatott az olimpián:

  • a házigazda franciák ellen nagyon jól kezdtünk, majd belealudtunk a második félidőbe, de 1 góllal azért nyertünk,
  • aztán simán kikaptunk az Eb-győztes spanyoloktól,
  • hoztuk a kötelezőt Japán ellen,
  • majd nagy meglepetésre kikaptunk az ausztráloktól,
  • a csoport zárásaként pedig egy tét nélküli meccsen nagyon jó játékkal és 4 góllal vertük Szerbiát, így harmadikként jutottunk a negyeddöntőbe.

A legjobb 8 között azzal az Olaszországgal játszottunk, akivel az évben már ötször találkoztunk - a szerdai volt a hatodik. A meccs nem kifejezetten az a laza, hátradőlős típusú volt, végül óriás izgalmak után, ötméteresekkel jutott elődöntőbe a csapat. Az olaszok ugyan megóvták a meccset, de az óvást első- és másodfokon is elutasították.

Elődöntős ellenfelünk, a világbajnoki címvédő Horvátország ugyan negyedik helyen végzett a csoportjában, Spanyolországot azonban 10-8-ra megverték a negyeddöntőben.

Vámos gólöröme
photo_camera Vámos gólöröme Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Ugyan a horvátok lőtték az első gólt, mi kezdtük jobban a meccset, Vámos Márton vezetésével 4 perc után elléptünk két góllal 3-1-re. A sokadik jó magyar védekezés és egy horvát kapufa után lett volna lehetőségünk a háromgólos előnyre, de ez nem sikerült, sőt a vb-címvédők lőttek gólt. Sok kontrát fújtak a bírók, az egyik szabálytalanság után, egy perccel a negyed vége előtt egyenlítettek a horvátok, 3-3.

A második negyed elején egyik csapat sem tudott gólokat szerezni, majd kiharcoltunk egy büntetőt, Bijac kapus kifogta, de a kipattanót Vámos már belőtte. Következetesen sok kiállítást fújtak a bírók, és bár Vogel Soma több bravúrt is bemutatott, a félidő végére Fatovic vezetésével 2 góllal vezettek a vb-címvédők.

A harmadik negyedben sem csökkent a különbség, a horvátok előnyből és akcióból is sikeresek voltak. Két büntetőt is kaptunk, de ezeket sem Manhercz, sem Vámos nem tudta belőni, 9-7 oda.

Az utolsó negyedben emberelőnyben Nagy Ádám szépített, 9-8 lett a vége oda.

Az ilyen meccsek mindig azon múlnak, melyik csapat hibázik kevesebbet, mondta Varga Zsolt szövetségi kapitány. Helyzeteink voltak, de a horvát egy nagyon komplex csapat. Ennek ellenére megvolt az esélyünk, és ez a legfájóbb. Sok hasonló meccs dőlt el a mi javunkra, ez most nem.

Kiemelt videóink