A vonat száz méteren keresztül tolta maga előtt a kocsit, miután egy nyírbátori átjáróban ütköztek

közlekedés
augusztus 11., 17:48

Vonattal ütközött egy autó vasárnap Nyírbátorban, a baleset miatt az érintett vasútvonalon fennakadásra kell számítani - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a gépkocsiban egy férfi és egy gyermek súlyosan megsérült.

A katasztrófavédelem azt írta, a baleset a Gyulaji utcai vasúti átjáróban történt, a mozdony ezt követően mintegy száz méteren keresztül tolta maga előtt a személygépkocsit. Az autóban ketten ültek, a sofőrt és utasát a nyírbátori hivatásos tűzoltók szabadították ki az összetört kocsiból. Az esethez mentőhelikopter is érkezett.

A Mávinform szerint a Debrecenből Tiborszállásra tartó vonat ütközött össze egy személygépkocsival, a vasúti átjárót fénysorompó biztosította. A helyszínelés és a műszaki mentés végéig Nyírgelse és Nyírbátor, valamint Kállósemjén és Nyírbátor között nem lehetséges a vasúti közlekedés, ezért a Debrecen-Mátészalka és a Nyíregyháza-Nyírbátor vonalon hosszabb utazási időre kell számítani, egy szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Az Országos Mentőszolgálat közölte: a helyszínre több mentőegységet, köztük mentőhelikoptert is riasztottak. A mentők egy 40 év körüli férfit súlyos sérülésekkel földi úton, egy gyermeket pedig súlyos-életveszélyes állapotban légi úton szállítottak kórházba.

Egyelőre nem tudjuk, mi történt ebben az esetben, de a MÁV pont pár napja adott ki közleményt arról, hogy a figyelmetlenség és a KRESZ megszegése egyre nagyobb számban szedi áldozatait a vasúton: a tavalyinál jóval több a vasúti átjárókban történt balesetek, a gázolások száma.

Kiemelt videóink