Több mint 100 drónnal támadta meg Ukrajna Oroszországot az éjjel

háború
augusztus 14., 09:40

Meg nem erősített jelentések szerint három katonai repülőteret ért találat Oroszországban – írja a Meduza. Voronyezs régiót több mint 35 drón támadta a régió kormányzója, Alekszandr Guszev szerint. A támadás orosz idő szerint augusztus 13-án este tízkor kezdődött. Guszev azt mondta, a drónokat a légvédelmi erők és az elektronikus hadviselési rendszerek megsemmisítették. Elmondása szerint a lezuhanó törmelékek miatt több ingatlan, közmű és jármű megrongálódott.

Nyizsnyij Novgorodban, a régió vezetője szerint szintén dróntámadás történt, de a Telegramra posztolt közleménye szerint nincsenek áldozatok. Találat érte viszont a Kulebakszki körzetben található Szavaslejka repülőteret, ahol az Ukrajna elleni támadásban használt MiG-31K típusú repülőgépek állnak.

A Belgorodi régióban egy lakóház is megrongálódott a dróntámadás miatt – az egyik lakás kigyulladt, de a városban megsérült egy gázvezeték is, illetve drón támadottt meg egy teherautót, aminek a sofőrje megsérült.

Volgográdban az orosz hadsereg ukrán drónokat semlegesített. A közlemény szerint itt senki sem sérült meg.

Az orosz védelmi minisztérium augusztus 14-én reggel közölte, hogy az éjjel a légvédelmi riasztórendszerek 117 ukrán drónt és négy Tochka-U taktikai rakétát semmisítettek meg.

Kiemelt videóink