Kizárták a DK-ból (de csak első fokon!) Leel-Őssy Gábort

POLITIKA
augusztus 16., 10:20

Többségi döntéssel elfogadta az eljárásra kijelölt helyi etikai bizottság határozatát, és kizárta a Demokratikus Koalícióból Leel-Őssy Gábor párttagot a Békés megyei 3. számú választókerületi szervezet tagsága - tudatta a Demokratikus Koalíció sajtóosztálya.

Az indoklás szerint Leel-Őssy „magatartása súlyosan sértette a párt politikáját, működési elveit, normáit.”

Ha valaki lemaradt volna az elmúlt hetek legforróbb pártpolitikai villongásáról: a DK-alapító Leel-Őssy ellen azért indult etikai eljárás, mert a megsemmisítő EP-választás után Gyurcsány lemondását sürgette, később az őszödi beszédből idézve még egyértelműbb üzenetet küldött neki.

photo_camera Leel-Őssy Gábor szavaz 2022. április 3-án az országgyűlési választásokon.
Fotó: Leel-Őssy Gábor/Facebook

Nem mellesleg Leel-Őssy is kezdeményezett etikai eljárást, nem más, mint a DK-elnök Gyurcsány Ferenc ellen, az alapszabály megsértésére hivatkozva (szerinte ugyanis a DK elnökségének vezetésével lehetetlenítették el a párt Békés megyei szervezetét, az ottani problémákról itt írtunk.) A párt etikai bizottsága azonban nem fogadta be Leel-Őssy beadványát, mondván, az általa leírtak nem etikai, hanem politikai jellegűek, így (szürpríz) Gyurcsány ellen nem indult etikai eljárás.

A helyi etikai bizottság döntése (magyarán a kizárása) ellen Leel-Őssy Gábor 15 napon belül fellebbezhet az Országos Etikai Bizottsághoz az írásba foglalt határozat kézhez vétele után.

Leel-Őssy hangüzenetben kommentálta a történteket:

„Összeszarom magam a röhögéstől, ha ezt így végiggondolom, hogy mi volt itt ma.”

Posztjában pedig úgy fogalmaz:

„Véget ért egy időszak. Kizárt, hogy az ember megtagadja az elveit. Még akkor is, ha ő maga kizárt. Mondjuk egy pártból. ”

Kiemelt videóink