Egy eltűnt olló miatt 36 járatot töröltek, és 201 késett a hokkaidói repülőtéren

közlekedés
augusztus 20., 15:50

Egy japán repülőtéren a hétvégén 36 járatot töröltek, és 201 késett, miután egy olló eltűnt a beszállókapuk közelében lévő üzletből.

A hokkaidói Sincsitosze nemzetközi repülőtér belföldi terminálján a biztonsági ellenőrzéseket szombat reggel 2 órára felfüggesztették, így utasok százai rekedtek ott ideiglenesen. Hatalmas sorok alakultak ki, mivel az utasok az indulási váróban kénytelenek voltak újra elvégezni a biztonsági ellenőrzést.

Tumultus a hokkaidói reptéren 2024. augusztus 17-én.
photo_camera Tumultus a hokkaidói reptéren 2024. augusztus 17-én. Fotó: Joszuke Hajaszaka/The Yomiuri Shimbun via AFP

A hatóságok megpróbálták felkutatni az eltűnt ollót, és bár aznap még nem találták meg, a biztonsági ellenőrzéseket és a járatok indítását végül aznap folytatták.

A repülőteret üzemeltető Hokkaido Airport hétfőn bejelentette, hogy az ollót vasárnap megtalálta az üzletben az egyik dolgozó. A hatóságok addig vártak a bejelentéssel, amíg meg nem erősítették, hogy az olló ugyanaz, mint ami elveszett.

A járattörlésekben és késésekben érintett utasok közül sokan a japán éves bon ünnep után repültek haza.

Az illetékes minisztérium felkérte a Hokkaido Airportot, hogy vizsgálják ki az okot, és akadályozzák meg, hogy ez megismétlődjön.

Az OAG légiközlekedési elemző cég szerint a Sincsitosze Japán egyik legforgalmasabb repülőtere, ami a világ második legforgalmasabb belföldi légi útvonalát (Tokió és Szapporo között) szolgálja ki. A repülőteret 2022-ben több mint 15 millió utas használta. (BBC)

Kiemelt videóink