Marco Rossi még mindig nem tette túl magát az Eb-n, üzent azoknak is, akik előzetesen Svájc legyőzését várták

sport
augusztus 22., 06:30

A futballválogatott szövetségi kapitánya a közmédia sportcsatornáján beszélt az ősszel induló Nemzetek Ligája-sorozatról, de még kicsit visszakanyarodott a június-júliusi Európa-bajnokságra is. A magyar csapat ugyebár az A csoport harmadik helyén végzett egy győzelemmel (Skócia) és két vereséggel (Németország, Svájc), ami nem volt elég a nyolcaddöntőbe jutásra.

A közmédia sportlapja által szemlézett interjúból úgy tűnik, hogy Rossi továbbra sem emésztette meg a korai Eb-kiesést, és nem sokkal nyugodtabb, mint július elején volt. Azokat a keserű szavait ugyan korrigálta, hogy ne élvezte volna egyetlen pillanatát sem a tornának – mostani magyarázata szerint azokra a napokra gondolt, amíg mások eredményére vártak, hogy meglesz-e a továbbjutás –, viszont azt még mindig nem tudta elengedni, hogy kommentelőkkel, fotelhuszárokkal és más külső, laikusok véleményével vitázzon.

„A szabad véleményhez persze mindenkinek joga van, azt is gondolhatják, hogy hülye vagyok. De amikor azt hallom, hogy a válogatottnak le kell győznie Svájcot vagy Németországot, akkor azt nem fogadom el”

– mondta az interjú egy pontján.

Mindez azért is figyelemreméltó, mert a magyar futballválogatott messze legbőkezűbb támogatója (közpénzből, de na!), Orbán Viktor is ezek közé tartozott. A magát szerényen futballokosnak nevező miniszterelnök az Eb előtt adott interjúban többek között arról beszélt:

„Ma már olyan válogatottunk van, amely bárkivel szemben a győzelem lehetőségével – nem az esélyével – lép pályára. Tehát ha azt mondom, hogy mind a három meccset nyerhetőnek látom, akkor nem túlzok. Szeretnék ráadásul a svájciaknál még egy erőteljes eredményt is látni (…) úgy érzem, hogy ott reális az az elvárás a részünkről, hogy ott egy egyértelmű fölényt alakítson ki a magyar válogatott.”

Orbán példálózása azért volt különösen jól sikerült, mert ma már tudhatjuk, hogy történetesen épp Svájc ellen játszotta hosszú ideje legrosszabb meccsét a magyar csapat.

Igaz, nemcsak ő, hanem Csányi Sándor MLSZ-elnök is hasonló értelmű kijelentést tett, amikor a sorsolás után azt mondta: alapkövetelmény, hogy a válogatott továbbjusson a csoportból. Bár ő nem nevesítette, kit kellene legyőzni, és igazából akár három döntetlennel is tovább lehetett volna menni, azért aligha ez utóbbira gondolt – vagy arra, ami végül megtörtént, hogy egy skótok elleni 100. perces gólban bízva nézzük végig a többi öt csoport meccsét, reménykedve a nekünk kedvező eredményekben.

Kiemelt videóink