50 milliárdot csoportosít át a kormány a rendkívüli költségvetési alapból

POLITIKA
augusztus 23., 10:53

50 milliárd - vagyis egészen pontosan 50 061 073 391 - forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre félretett központi tartalékból egy csütörtökön késő este a Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározat értelmében - szúrta ki a hvg.hu.

Az átcsoportosítás után kap

  • 29 milliárdot a Beruházási Alap,
  • 16 milliárdot az Építési és Közlekedési Minisztérium ipari parki és térségi infrastruktúra fejlesztési feladatokra,
  • és 5 milliárddal nő (dologi kiadásokra) a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokra szánt kerete.

Egy másik kormányhatározatnak köszönhetően a „a kormányablakokban dolgozó kormánytisztviselők részére történő ruházati költségtérítésre” jut 1,12 milliárd forint az idei költségvetésből, és az is elő van írva, hogy a jövő évtől évente ugyanennyit be kell tervezni ruhapénznek.

És itt még nincs vége az érdekességeknek, a kormány ugyanis arról is döntött, hogy átpasszol ingyen Jordániának 10-10-10 lélegeztetőgép-alkatrészt (gurulós állványokról, légzőkör-tartó karokról és aktív légúti párásítókról van szó), közvetlenül tulajdonátadásként. Ezeket az alkatrészeket egy februári határozat alapján még a NATO-nak akarták adni, hogy a szervezet járványügyi célalapján keresztül küldjék el Jordániába, most visszavonták azt a határozatot, és közvetlenül, a NATO közbeiktatása nélkül juttatjuk el az alkatrészeket a közel-keleti királyságba.

Kiemelt videóink