A MÁV szerint rémhírterjesztés, hogy kamuból lassítanák a vonatokat Pápa és Csorna között

közlekedés
augusztus 23., 21:34

A MÁV visszautasítja, hogy szándékosan lassítanák a vonatközlekedést Pápa és Csorna között. Ezt a Magyar Közlekedési Klub állította, miután a Közlekedő Tömeggel együtt felkért igazságügyi szakértő bebizonyította, hogy a 14. számú vasútvonal sebességkorlátozásainak 87 százaléka indokolatlan, és számos lassújelet szabálytalanul jelölt ki a MÁV.

A szakértői vélemény szerint a szakmailag megalapozatlan korlátozások miatt 22 perccel lett hosszabb a menetidő a vonalon.

A Magyar Közlekedési Klub ezután nyílt levélben követelte Lázár János minisztertől, hogy azonnal rendezze a „kamu sebességkorlátozások” ügyét, és kérje számon a szabotázsért felelős személyeket.

A Telex megkereste a minisztériumot, amely tovább passzolta őket a MÁV-hoz. A vasúttársaság azt írta, a „szakértői anyagként hivatkozott írás helyenként méltatlan, helyenként pedig alkalmatlan a tételes cáfolatra”. Sok mindent nem is tudtak vizsgálni, a megállapítások pedig hamisak.

Szerintük ez az „iromány” alkalmas rémhírterjesztésre és hitelrontásra. A MÁV szerint súlyos felelőtlenség megkérdőjelezni a sebességkorlátozásokat, amit csak nyomós okból vezetnek be.

Címlapi kép: Jászai Csaba/MTI/MTVA

Kiemelt videóink