Magyar Péter beszorult a szolnoki kórház még működő liftjébe

Egészségügy
augusztus 24., 17:03

„A lift, amelybe beszorultunk a Szolnoki Hetényi Géza Kórházban. A főépület négy liftjéből kettő egyáltalán nem működik több, mint egy hónapja, a másik kettő pedig így…A kórház vezetése folyamatosan jelzi a problémát a fenntartásért felelős Közbeszerzési, Ellátási Főigazgatóságnak (Pénzügyminisztérium), de ahogy a mellékelt ábra is mutatja, a 24 órás javítási határidőt nem sikerül tartani” - írja Magyar Péter egy Facebook bejegyzésben.

Magyar azt is írja, hogy a főépület aulájában lévő akadálymentesített mosdó szintén több hete nem használható, a normál mellékhelyiségben pedig nem működik a csap, nincs fertőtlenítőszer, viszont átható vizeletszag van, ahogy a liftben is.

Ugyanakkor hozzáteszi, hogy a kórház felújított részein európai körülmények várják a betegeket, ugyanakkor több osztály ápoló-, vagy szakorvoshiány miatt nem, vagy csak részlegesen üzemel. Magyar azt írja, hogy a bejárásra hívta Takács Péter egészségügyi államtitkárt, de nem tudott részt venni.

A Tisza párt elnöke az elmúlt hetekben kórházakat járt végig, aggasztó klimatikus és helyenként közegészségügyi helyzetről beszámolva. A túra végén közölte, hogy feljelentést tesz a kórházi klímák ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és annak minősített esete, a több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

Ezzel egyidőben a Mandineren megjelent egy írás, miszerint „Magyar Péter a feleségére hivatkozva követelhetett VIP egészségügyi ellátást”. A kormánypárti lap szerint „Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár leplezte le Magyar Péter kétszínűségét”. Takács azt írta, hogy bármikor „készséggel a nyilvánosság elé tárják” azokat az üzeneteket, amelyekben Magyar VIP-ellátást követelt magának a volt feleségére hivatkozva.

Kiemelt videóink