Mezőkövesdnél és Felsőgödnél is embert gázolt a vonat

közlekedés
augusztus 26., 09:18

Két embert is elgázolt a MÁV két vonata hétfő reggel, írja a MÁVINFORM a Facebookon. A Kassáról Hatvanba tartó, Miskolcról 7:38-kor továbbindult Hernád InterCity Mezőkövesdnél balesetezett. A helyszínelés ideje alatt, várhatóan 11 óráig egy vágányon szünetel a forgalom Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Mezőkövesd között. A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon 20-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

A balesetben érintett IC utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállítják át a Miskolcról 8:33-kor továbbinduló Tokaj InterCityre, ami megáll Mezőkövesd és Szihalom megállóhelyen is. Az átszállítás miatt várhatóan 9:05-től 9:40-ig a két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok, az érintett járatok várakoznak.

A Nyugati pályaudvarról Vácra 8:15-kor elindult S70-es vonat is elgázolt egy embert Felsőgödnél. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan délig – egy vágányon szünetel a forgalom Göd és Vác között. A Budapest-Vác-Szob vonalon 10-20, esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő.

Nehéz napjai vannak a vasúttársaságnak, vasárnap este egy vonat kisiklott a Keleti pályaudvarnál, ezért egy ideig onnan nem indítanak és nem is fogadnak vonatokat. De a Keleti káoszán kívül is volt baj a MÁV-nál hétfőn kora reggel.

Címlapkép: JEAN-MICHEL DELAGE/Hans Lucas via AFP

Kiemelt videóink