Magyarország Putyint védi az uniós találkozón – mondja a litván külügyminiszter

külföld
augusztus 29., 12:45

A tárgyalóteremben lesz olyan oroszpárti, aki egyértelműen Putyint védi, nem Európát, mondta Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter Brüsszelben, amikor arról kérdezték, miért itt tartják a külügyminiszteri találkozót Budapest helyett.

link Forrás

Ladsbergis szerint a helyszínváltás világos jele annak, hogy az európai országok nem értenek egyet Magyarország külpolitikájával.

Békepártinak hívják magukat, de ezzel nem értek egyet - mondta a magyar kormányról. Szerinte a tárgyalóteremben lesz olyan képviselő, aki Putyin érdekeit képviseli, és világosan Putyint védi, nem Európát és nem Ukrajnát. A találkozón magyar részről Szijjártó Péter vesz részt.

A 444 helyszíni tudósítói arról is kérdezték, mit várnak az olyan szimbolikus lépésektől, mint a csúcstalálkozó helyszínének megváltoztatása.

Magyarországnak meg kell értenie, hogy elszigetelt - mondta Gabrielius Landsbergis. Szerinte a magyar kormány meg tudja zavarni a folyamatokat az EU-ban, de nem a mainstreamet képviseli, és soha nem is lesz a mainstream.

Sok ország Európában arra vár, hogy „elmúljon egy bizonyos egyén uralkodása” - mondta Gabrielius Landsbergis.

A csúcstalálkozóról hamarosan helyszíni riporttal jelentkezünk.

Kiemelt videóink