Majdnem két hónap után befejeződött a Margit hídi kerékpárút felújítása

belföld
szeptember 01., 14:19

Elkészültek a Margit híd északi oldalán futó kerékpárút felújításával, így a hídon megszűnt a sávlezárás is. Az 58 millióba kerülő, csaknem két hónapig tartó munka a laikus közlekedőknek abszurdnak tűnt.

Budapest Közút Zrt. a 444-nek azt írta, azért tartott ez ilyen sokáig, mert először el kellett távolítani az elhasználódott, tönkrement és foltokban megmaradt bevonatot, ami sokáig tartott. Utána több rétegben műgyanta bevonat került a felületre, ahol meg kellett várni a kötési időt. Ezután jött a taktilis elválasztó sávok kialakítása, majd felfestették az útburkolati jeleket.

Azért volt szükség ilyen bevonatra, mert „a kerékpárút alatt a híd acéllemeze van, ezért szükséges másfajta burkolat, mint egy föld- vagy betonalapú úton.”

A BKK szerint a Margit hídi kerékpárút az egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonal a fővárosban, tavaly nyáron naponta több mint 10 ezer alkalommal használták a sávot.

Az MTI-nek azt írták, az elmúlt időszakban több kerékpárosbarát fejlesztés is megvalósult, nyár elején a XI. és a VI. kerületben tették biztonságosabbá a kerékpársávokat, jobban felismerhetővé téve a forgalmi rendet.

Kiemelt videóink