Túlzott népszerűsége miatt szüntették meg idén a Harry Potter-rajongók kultikus eseményét a King’s Cross pályaudvaron

MŰVÉSZET
szeptember 02., 16:25

Aki nem ismeri a szokást, igencsak meglepődhetett vasárnap délelőtt a londoni King’s Cross pályaudvaron: egy rakás lelkes ember, köztük sok gyerek állt egy csomóban, némelyikük jelmezben, hogy délelőtt 11-kor hangosan visszaszámoljanak 10-től, majd egyre izgatottabban kezdjék tekergetni a nyakukat, hogy nem sokkal később közös, csalódott fújolásban törjenek ki, miközben nem történt az égvilágon semmi.

De pont ez a semmi zaklatta fel annyira a megjelenteket. Amióta népszerű lett a könyvsorozat, a rajongók egy része minden szeptember elsején elzarándokolt a regényekben szereplő vasútállomásra, ahonnan a tanév elején, pontosan szeptember elsején délelőtt tizenegykor elindult a vonat a varázslóiskolába a 9 3/4. vágányról.

A járatot hagyományosan kiírták az információs táblákra és a hangosbemondó is bemondta. De idén nem - jelentette a Guardian. A Potter-kultusz hivatalos weboldala jó előre közölte ugyan, hogy idén már nem lesz buli, helyette egy színész fog élőzni, de ezt sokan nem vették észre.

Az állomást üzemeltető Network Rail a Newsweek kérdésére azt nyilatkozta, hogy nekik az utasaik a legfontosabbak, a Potter-buli pedig szűkkörű eseménynek indult ugyan, de tavaly már többezren vettek részt rajta, ami túl nagy kihívás volt az állomás üzemeltetőinek.

Itt egy kis ízelítő abból, hogy mi elől ugrottak el:

link Forrás
Kiemelt videóink