Rakétacsapás érte a kelet-ukrajnai Poltavát, Zelenszkij szerint 49-en meghaltak

háború
szeptember 03., 14:32

Orosz rakétacsapás érte a kelet-ukrajnai Poltava városát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint 49-en meghaltak a támadásban, 180-an pedig megsérültek.

Az ukránok előzetes vizsgálata alapján két ballisztikus rakéta csapódott be a városban. Zelenszkij azt mondta, hogy a rakéták egy iskola és egy kórház környékén csapódtak be. A kommunikációs intézet egyik épülete pedig részlegesen megsemmisült a rakétacsapásban.

Volodimir Zelenszkij
photo_camera Volodimir Zelenszkij Fotó: UKRAINIAN PRESIDENCY/Anadolu via AFP

Orosz Telegram-csatornák azt állítják, hogy a támadás célpontja egy katonai kiképzőközpont volt, az áldozatok pedig fiatal katonák. Az orosz hadsereg azért célozhatta a létesítményt, mert így értékes kommunikációs és elektronikus hadviselési tapasztalatokkal rendelkező katonákat likvidálhatott. Ezeket az információkat azonban még nem erősítették meg független források.

Az ukrán védelmi minisztérium szerint annyira kevés idő telt el a légvédelmi szirénák megszólalása és a becsapódás között, hogy többen le sem értek a pincékbe. A mentőcsapatok eddig 25 embert mentettek ki, de tovább kutatnak túlélők után. (via BBC)

Kiemelt videóink