Feleségét és három lányát vesztette el egy lvivi férfi az orosz rakétatámadásban

külföld
szeptember 04., 15:29

Egy anya és három gyermeke is életét vesztette abban a szerda hajnali rakétatámadásban, amit Oroszország indított az Ukrajna nyugati részén fekvő, a lengyel határ közelében lévő Lviv városa ellen. A város polgármestere, Andrij Szadovij azt közölte, hogy az oroszok drónokkal és hiperszonikus rakétákkal lőtték a várost, és a támadásban hét ember halt meg, köztük egy csecsemő is.

A BBC által idézett szemtanúk szerint a légitámadás kora reggel, helyi idő szerint 5.40-kor történt. Az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy az ukrán katonai ipari létesítményeket céloztak a Kindzsal-rakétákkal, és minden célpontjukat eltalálták. A polgármester elmondása szerint ugyanakkor az orosz támadásban több mint 50 épület sérült meg Lviv történelmi városrészében, többek között lakóotthonok, iskolák és klinikák. Megosztott egy fényképet is a helyi családról, melyből egyedül a férfi, Jaroszlav Bazijlevics élte túl a hajnali támadást. Felesége és három, 21, 18 és 7 éves lánya meghalt, amikor az otthonukat találat érte.

Az ukrán légvédelem szerint az oroszok 13 rakétát és 29 támadó drónt lőttek ki a városra, ebből a légierő 7 rakétát és 22 drónt tudott leszedni. A háború kezdete óta az Oroszországtól távol fekvő várost ritkán lőtték az oroszok, de múlt héten támadták már az energetikai hálózatát, áramszüneteket okozva. Zelenszkij elnök a támadás hatására ismét arra kérte Ukrajna nyugati szövetségeseit, hogy engedélyezzék Ukrajna számára, hogy távolabbra fekvő orosz célpontokra is csapást mérjenek a nagy hatótávolságú rakétákkal, mert így tudnák elejét venni a hasonló támadásoknak.

Kiemelt videóink