Donáth Anna nem tett részletes vallomást, hiszen nem is tudja pontosan, hogy mivel vádolják az ügyészek

belföld
szeptember 05., 10:48

A következő napokban a Fővárosi Ügyészség átadja a nyomozati anyagait, bizonyítékait, mondta Donáth Anna, a Momentum volt elnöke, miután elhagyta az Fővárosi Nyomozói Főügyészség épületét, ahol gyanúsítottként hallgatták ki csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak vádjával. Az ügyészség előtt momentumosok, civilek és civil szervezetek demonstráltak.

Donáth azt mondta, nem tudott részletes vallomást tenni, hiszen nem is tudja pontosan, mivel vádolják. „Ez a történet valószínűleg folytatódni fog” – mondta Donáth, aki szerint életre szóló élmény volt, hogy rabosították. „Mindenki nagyon segítőkész, türelmes és kedves odabent” – tette hozzá.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Jelen volt a helyszínen Iványi Gábor is, aki annak az Oltalom Karitatív Egyesületnek a vezetője, amelynek Dankó utcai központjánál próbálta feltartóztatni a NAV nyomozóit Donáth Anna több politikussal együtt, ezért vádolja most az ügyészség. Donáth arról beszélt, hogy az ő esete csak mellékszála annak, amit a hatalom Iványi Gábor egyháza és egyesülete ellen folytat.

A demonstráció azzal zárult, hogy Lőcsei Lajos momentumos politikus megafonba mondta, az ügyészség politikai alapon indít eljárásokat, míg a valóban fontos ügyekben nem tesz semmit. A momentumos aktivisták és politikusok ezután olyan ügyeknek az elnevezéseit ragasztották az ügyészség ablakaira, amelyeket szerintük ki kellett volna vizsgálni.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Korábban az Európai Parlament megtagadta Donáth mentelmi jogának felfüggesztését, mostanra azonban lejárt a mandátuma. A politikus szerint videókkal bizonyítható, hogy nem alkalmazott erőszakot. „Minden mozdulatom egy idős és ártatlanul meghurcolt lelkész védelmére irányult” – írta korábban. A Momentum szerint a kormány most azért akar bosszút állni, mert Donáth Anna „kiállt Iványi Gábor és az elesettek mellett, amikor őket a karhatalom emberei zaklatták”.

Kiemelt videóink