A Telegram olyan funkciókat távolított el, amikkel állítólag sokan visszaéltek

INTERNET
szeptember 06., 18:16

Pavel Durov Telegram-vezér bejelentette, hogy az alkalmazása eltávolít vagy letilt néhány olyan funkciót, amivel szerinte csalók, botok és bűnözők visszaéltek.

Durov szerint a Telegram új megközelítést alkalmaz a tartalom moderálásával kapcsolatban, és eltávolít néhány olyan funkciót, amivel illegális tevékenységet folytattak.

photo_camera Fotó: ASMAIL ASLANDAAY/Anadolu via AFP

„Eltávolítottuk az Emberek a közelben funkciót, amit a Telegram-felhasználók kevesebb mint 0,1%-a használt, de problémáik voltak a botokkal és csalókkal. Helyette elindítjuk a Vállalkozások a közelben funkciót, ami törvényes, ellenőrzött vállalkozásokat mutat be. Ezek a cégek képesek lesznek termékkatalógusokat megjeleníteni és zökkenőmentesen elfogadni a fizetéseket. Letiltottuk az új médiafeltöltéseket is a Telegraphba, az önálló blogkészítő eszközünkbe, amivel a jelek szerint anonim szereplők visszaéltek” – írta Durov.

Durov szerint a platform a „0,001%-nyi illegális tevékenységet folytató” felhasználóval szemben lép fel. Szerinte a Telegram nem egy anarchikus paradicsom.

A lépés közel két héttel azután történt, hogy Durovot letartóztatták Franciaországban. Durov ellen a múlt héten emelt vádat a francia igazságszolgáltatás, mert állítólag lehetővé tette a bűncselekményeket a Telegramon, de 5 millió eurós óvadékkal elkerülte a börtönt. A Durov elleni vádak között szerepel a gyerekekről készült szexuális képek terjesztésében való bűnrészesség és az alkalmazáson elkövetett egyéb állítólagos jogsértések sora. (Guardian)

Kiemelt videóink