Az RTL-hez eljutottak Bese Gergő kompromittáló videói, amelyeket ő maga készíthetett

egyház
szeptember 08., 19:58

Az elmúlt napokban Bese Gergő lett a magyar nyilvánosság központi szereplője, miután a Válasz Online megírta, hogy melegpartikon vett részt és kompromittáló videók készültek róla, amelyek fideszes vezetőkhöz is eljutottak. Az azóta felfüggesztett és praktikusan a papi tevékenységét befejező Bese bocsánatot kért, de azt továbbra sem árulta el, hogy mit tett pontosan.

Ha igazak az RTL Klub értesülései, azok választ adhatnak a kérdésekre. A Híradó információi szerint Bese már hónapokkal ezelőtt felkereste felettesét, a kalocsa-kecskeméti érseket, hogy kompromittáló felvételek kerülhetnek elő, amit kábult állapotban készítettek róla. Bábel Balázs érsek efölött még szemet hunyt volna, de aztán az intim helyzetben készült videókat valaki eljuttatta az érsekséghez, és a papnak mennie kellett.

A felvételeket megszerző RTL szerint ennek az lehet az oka, hogy a videók alapján szó sincs róla, hogy Bese tétlen áldozata lett volna a videóknak. Ellenkezőleg:

a felvételeken nem csak szerepelhetett a plébános, hanem - egy részüket legalább is - saját maga készíthette.

Ez úgy derült ki, hogy Bese korábban számos karkötőt hordott, és ezek láthatók voltak a kamerát tartó kéz csuklóján. Legutóbbi TikTok-videóján már csak egy karkötőt visel.

A korábban a kormányhoz igen közel álló papról készült képeket törölték Orbán Viktor Facebookjáról, de a miniszterelnök azt mondta, a sajtósait kell megkérdezni, hogy ez miért történt. Nos, Havasi Bertalan válaszolt a Telexnek, de okosabbak nem lettünk: „A fotók törlésére azért került sor, mert nem ott van a helyük.”

Kiemelt videóink