Távozott Dézsi Csaba András a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

POLITIKA
szeptember 13., 17:16

Kiszállt a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából Dézsi Csaba András - árulta el a Telexnek Palkovics László, a kuratórium elnöke. A város októberben távozó fideszes polgármestere nem cáfolta, de nem is erősítette meg az értesülést, amikor egy hete erről kérdeztük,

később viszont már tagadta, hogy lemondott volna vagy visszahívták volna a kuratóriumból.

Akkor a győri úgytudjuk.hu cikkére reagálva Facebook-posztjában azt írta: „Ahhoz, hogy »kikerüljek« a kuratóriumból, vagy le kell mondanom, ami nem történt meg; vagy az alapítvány kuratóriumának kellene visszahívnia, ami szintén nem történt meg”.

A választáson megbukott Dézsi lemondását azzal indokolta a Telexnek, hogy októberben hivatalba lépő utódja, Pintér Bence támadássorozatot indított a személyén keresztül az egyetem ellen.

link Forrás

A polgármester kuratóriumi tagsága azután lett téma, hogy tavaly februárban az Európai Bizottság döntésének értelmében először a kormánytagoknak, majd a más pozícióban lévő kormányzati kádereknek is távozniuk kellett (volna) a modellváltó egyetemek kuratóriumaiból. A lapnak azt nyilatkozta akkor, hogy „jelen pillanatban az a helyzet, hogy nem kell lemondaniuk a polgármestereknek”, így azt ő sem teszi meg.

Palkovics László egykori technológiai és ipari miniszterként lett az egyetemi alapítvány kuratóriumi elnöke: ő egy korábbi interjúban azt mondta, bölcs, ha nem Fidesz-káderekkel töltik fel az egyetemi pozíciókat.

Dézsi egyébként professzora és tudományos dékánhelyettese is a Széchenyi István Egyetemnek, ezt a pozícióját megtartja.

Címlap: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Kiemelt videóink