Novák Előd és Tényi István is feljelentést tett a robbanó csipogók magyar szála miatt

belföld
szeptember 18., 15:04

A mi hazánkos Novák Előd megjelent azon a zuglói címen, ahova az a cég van bejelentve, amelynek valamilyen rejtélyes köze van a Libanonban felrobbant csipogókhoz. Novák nem nagyon válogatta meg a szavait, rögtön úgy indított, hogy „ilyen sem volt még, hogy Magyarország terrorizmusban vegyen részt”, majd rátért a lényegre.

„Feljelentést tesz terrorizmus bűnsegédlete miatt a Mi Hazánk mozgalom és a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésének soron kívüli, sürgős összehívását kezdeményezzük” – mondta.

Novák Előd a BAC Consulting székhelyének címén.
photo_camera Novák Előd a BAC Consulting székhelyének címén. Fotó: Kaufmann Balázs / 444

És újabb feljelentéssel jelentkezett az ország feljelentője, Tényi István is, aki robbanóanyaggal vagy robbanószerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt fordult a Nemzeti Nyomozó Irodához.

Ahogy megírtuk, kedden délután Libanon-szerte, egyszerre több helyen robbantak fel a Hezbollah tagjai által kommunikációra használt személyi hívók. Kilenc ember, köztük egy gyerek is meghalt, a robbanásokban 2800 ember megsebesült. Nem sokkal később kiderült, hogy az AR-924-es típusú személyi hívók egy Gold Apollo nevű tajvani cég szabadalma alapján készültek. A cég szerdán kiadott egy közleményt, ami szerint a felrobbant csipogókon engedélyezték a márkanevük használatát, azonban a személyi hívókat egy budapesti székhelyű cég, a BAC Consulting Kft. gyártotta. Az is kiderült, hogy már a gyártásuk során beléjük tehették a robbanószert. A magyar cég tulajdonosa, Cristiana Bársony-Arcidiacono pedig az NBC-nek mondta el, hogy semmi köze az egészhez.

Kiemelt videóink