Rejtélyes postaláda-feliratok, üres lakások, évtizedek óta Olaszországban élő szülők – megnéztük a csipogó-botrányban elhíresült Bársony-Arcidiacono lakcímeit

belföld
szeptember 19., 16:15

Ó, hát az öreg Bársony néni, ugrik be hirtelen az idős férfinak hosszú gondolkodás után, hogy miről próbálok percek óta érdeklődni.

Egy újpesti panelház tövében vagyunk, ide, egy nyolcadik emeleti lakásba van bejelentve a csipogó-ügyről híressé vált Bársony-Arcidiacono Cristiana Rosaria. (Hogy mi is a csipogó-ügy, azt cikkünk végén foglaltuk össze röviden.) A helyieknek azonban ez nem Cristiana, hanem az ő nagyanyja, az öreg Bársony néni lakásaként ismert, ezért nem mondanak nekik semmit az olaszosan csengő nevek. „Nagyon szép nő volt, a pereputtya meg valahol Olaszországban van”, mesélték róla. A kaputelefonon „Dr. Bársony I-né”, a postaládán Dr. Bársony Istvánné felirat van.

A lakás története a földhivatali tulajdoni lapból áll össze: Cristiana nagyszülei, Bársony István és Bársony Istvánné még 1992-ben költöztek ide, majd 2004-ben az idős férfi elhunyt, az 1/2-es tulajdonrészét az 1954-es születésű gyermekük, Bársony Beatrix, Cristiana anyja örökölte meg.

A nőt ekkor már a földhivatali lapon Beatrice Arcidiaconónak hívják, a lakcíme olaszországi, a cataniai Santa Venerina településen lakott.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.