Atomtudós környezetgazdálkodó politológus a libanoni robbanó csipogók magyar „beszállítója”

belföld
szeptember 18., 20:12

A tavaly október óta tartó közel-keleti krízis egy fura, tőlünk távoli eseményének tűnt szerda hajnalig az, ami Libanonban történt kedden. Helyi idő szerint fél négykor több ezer személyi hívó kezdett csipogni a Hezbollah tagjainak a zsebében és azt jelezték, hogy üzenet érkezett a szervezet vezetőitől. Majd pár másodperc múlva ezek a csipogók felrobbantak. A bizarr esetek közül többet rögzítettek a kamerák.

link Forrás

A támadást senki sem vállalta magára, azonban semmi kétség nincs azzal kapcsolatban, hogy a tettesek izraeliek. Hogy miért volt ilyen leszolgált rendszer a Hezbollah tagjainak zsebében és miért lehet kijelenteni, hogy izraeli hátterű támadásról van szó, arról Bede Márton hosszan írt ebben a cikkben.

Hajnalban aztán kiderült, hogy egészen bizarr magyar szála is van a történetnek. A csipogók típusát különböző internetes fórumokon többen is azonosították, így hamar el lehetett jutni a tajvani Gold Apollo nevű céghez, az ő termékeik robbantak ugyanis a libanoni zsebekben.

Egy felrobbant csipogó
photo_camera Egy felrobbant csipogó

Az AP reggelre meg is szólaltatta a céget, akik közleményükben azt írták, a csipogókon engedélyezték az ő márkanevüket, azonban a személyi hívókat egy másik, budapesti székhelyű magyar cég gyártotta.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.