Megérkezett Salvini Budapestre, de egyelőre Orbán helyett csak Lázár Jánost hallgatta meg

POLITIKA
szeptember 20., 10:37

Hétfőn jelentette be Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, az Északi Liga vezetője, hogy Budapestre jön, ahol találkozik majd az őt támogatásáról biztosító Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is.

Orbán azután állt ki Salvini mellett, hogy kiderült: vádat emeltek ellene emberrablás és hivatali hatalommal való visszaélés miatt, az ügyészség pedig hat év börtönt kért rá. A magyar miniszterelnök egyébként hétfőn azt jelentette be, hogy az árvízhelyzet miatt minden hivatalos nemzetközi kötelezettségét elhalasztja.

Az, hogy Salvini megérkezett Budapestre, egy közleményből derült ki, amely az unió közlekedési minisztereinek informális találkozójáról adott hírt.

A találkozón az EU tagországok és illetékes intézményeinek képviselői mellett jelen vannak a nyugat-balkáni országok, Moldova, Georgia, Svájc, Izland, Liechtenstein és Norvégia miniszterei, államtitkárai is. Az ülésen ott van Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter is, az Északi Liga vezetője, aki a jelenlegi római kormányban az infrastrukturális és közlekedési tárcát vezeti” - tudatta az MTI.

A magyar EU-elnökség keretében zajló mai tanácskozást felvezetve Lázár János építési és közlekedési miniszter kiemelte: ha nem javul Európa versenyképessége, akkor jelentős mértékben lemarad Amerikától és Kínától is, ezért a magyar uniós elnökség legfontosabb célkitűzése, hogy az EU versenyképességének igazi lökést adjon.

A lendületes tárgyalást megalapozandó Lázár tegnap a zsámbéki tesztpályára vitte kikapcsolódni a közlekedési minisztereket, ezen a mulatságon Salvini a képek tanúsága szerint nem vett részt.

A mai tárgyalás második részében a vasúti ágazat jövőjét is áttekintik a résztvevők.

Mindeközben Orbán Viktor a gátakon:


Kiemelt videóink