Netanjahu: Izrael kész minden szükséges lépést megtenni a Hezbollah ellen

háború
szeptember 22., 14:58

Benjámin Netanjahu miniszterelnök szerint Izrael megtesz minden szükséges lépést a biztonság helyreállítása érdekében, hogy az emberek biztonságban visszatérhessenek otthonaikba az izraeli-libanoni határ mentén.

A Hezbollahhal szembeni, eszkalálódó konfliktusról egy videónyilatkozatában azt mondta, az Irán által támogatott csoport október 8. óta „teljesen indokolatlanul” támadta Izraelt, 60 ezer izraelit kényszerítve arra, hogy elhagyja otthonát a határ mentén.

link Forrás

„Az ezt követő hónapokban egyetlen napra sem hagyták abba a támadást” – mondta Netanjahu, aki szerint „egyetlen ország sem fogadhatja el, hogy városait megállás nélkül rakétákkal lövik”. „Mi sem tudjuk elfogadni” – tette hozzá.

Szombat éjszaka Izrael 400 dél-libanoni Hezbollah-állást támadott, válaszul a terrorszervezet egy légibázist lőtt rakétákkal. Az izraeli hadsereg a gázai offenzívát is folytatta, egy óvóhellyé alakított iskolát bombázott, Ciszjordániában pedig élő adásban záratta be az al-Dzsazíra ciszjordániai stúdióját. (BBC)

Kiemelt videóink