Toroczkai sietett leszögezni, hogy nem az oroszoktól kell megvédeni Magyarországot

POLITIKA
szeptember 26., 15:49

A folyamatosan kellemetlen és még kellemetlenebb, orosz kémügyekre hasonlító ügyekbe keveredő Mi Hazánk is reagált Orbán Balázs szavaira. Orbán Viktor politikai igazgatója azért kritizálta Zelenszkijt, mert az „belevitte egy háborús védekezésbe az országát”, és ilyet a magyar kormány nem tenne. Az ellenzéki reakciók arról szóltak, hogy „az Orbán-kormány ellenállás nélkül átadná Magyarországot az oroszoknak”.

Mivel mindez elég nagy médiavihart kavart, az elvileg ellenzéki Mi Hazánknak is meg kellett szólalnia. Toroczkai László pártelnök a következő közleménnyel tudta le a kötelezőt:

„Orbán Balázs össze-vissza beszél. Nehéz értelmezni, hogy mit akart mondani, amikor arra utalt, hogy '56-ból tanulva Magyarországnak nem kellene védekeznie. A Mi Hazánk Mozgalom szeretné világossá tenni: Az 1956-os hősök éppen azt tanították meg nekünk, hogy minden külső támadás ellen meg kell védeni Magyarország függetlenségét! Más kérdés, hogy jelenleg nem Oroszország, hanem az Amerikai Egyesült Államok (és Brüsszel) felől avatkoznak be a magyarországi választásokba, szuverenitásunkat abból az irányból veszélyeztetik.”

Kiemelt videóink