Izrael elutasította a tűzszünetet, „teljes erővel” folytatják a harcot a Hezbollah ellen

háború
szeptember 27., 06:46

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök felszólította az izraeli hadsereget, hogy „teljes erővel” folytassák a harcot a Hezbollah fegyveresei ellen, miközben az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az EU is 21 napos tűzszünetre szólította fel Izraelt szerdán.

A libanoni egészségügyi minisztérium szerint a csütörtöki izraeli légicsapásokban legalább 92 ember halt meg, az elmúlt napokban pedig már összesen több mint százan vesztették életüket.

Közben a Hezbollah is megerősítette, hogy egy Bejrút déli részén lévő lakóházra mért légicsapás megölte a drónegység vezetőjét, Mohammad Sururt.

Bejrút, egy rakéta becsapódása után
photo_camera Fotó: FADEL ITANI/Middle East Images via AFP

Libanon északi részéből 60 ezer izraelit telepítettek ki, amióta közel egy évvel ezelőtt megkezdődött az ellenségeskedés Izrael és a Hezbollah között, a gázai háború kirobbanása után. Libanonban az ENSZ szerint az elmúlt napokban 90 ezer ember kényszerült lakóhelye elhagyására.

Az izraeli hadsereg csütörtökön közölte, hogy csapást mértek a Hezbollah célpontjaira Libanon déli részén, az ország keleti részén lévő Bekaa-völgyben és a libanoni-szíriai határon, hogy elvágják a Hezbollah fegyverellátását. Közben a Hezbollah közölte, hogy 50 rakétát lőtt ki az Észak-Izraelben található Kirjat Ata városára, és 80 rakétát Safed városára. (BBC)

Kiemelt videóink