Szentkirályi Alexandra szerint Vitézy Dávid főpolgármester-helyettessége a jobboldali szavazók durva arculcsapása

POLITIKA
szeptember 28., 10:00

Interjút adott a Magyar Nemzetnek Szentkirályi Alexandra, amiben a főpolgármester-jelöltségtől az utolsó pillanatban visszalépő, majd Vitézy Dávid támogatására felszólító politikus nem először üzen a győzelemről csak kevéssel lecsúszó Vitézynek.

A Fidesz–KDNP budapesti elnöke néhány napja a Facebookon üzente meg, hogy Vitézy a fideszesek szavazatának köszönhetően jutott el oda, ahova, és ezt ne felejtse el, a ma reggeli interjúban pedig még ennél is egyértelműbben fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy támogatnák-e Vitézy Dávid főpolgármester-helyettesi kinevezését, ami egyes pletykák szerint - írja a Magyar Nemzet - része a „városházi Magyar–Karácsony-paktumnak”, Szentkirályi azt válaszolta, nem szavaznak meg „általuk jelölt személyt”, és pozícióra sem javasolnak senkit. Majd így folytatta:

„Vitézy Dáviddal kapcsolatban viszont álljunk meg egy szóra! Nem azért tettem egy lépést hátra és a budapestiek, a fideszes szavazók nem azért húzták rá júniusban az X-et, hogy Vitézy Dávid Karácsony Gergely helyettesét váltsa le. Vitézy Dávid azt ígérte, hogy Karácsony Gergelyt akarja leváltani. Ehhez képest, ami most történik, az a saját választóinak és ezen belül a jobboldali választóknak a durva arculcsapása és elárulása. A főpolgármester-helyettesség az új harminc ezüstpénz a szememben. ”

Egyelőre ugyan nincs semmilyen hivatalos, nyilvánosságra hozott lista arról, kiket jelöl helyettesének Karácsony Gergely főpolgármester, a helyezkedés a háttérben nagyban zajlik.

A 444 korábban úgy értesült, hogy néhány héttel ezelőtt Magyar Péter lakásán gyűlt össze Kovács Gergő, a Kutyapárt társelnöke és Vitézy Dávid, hogy a Tisza elnökével egyeztessenek a főváros jövőjéről és egy Fidesz- és DK-mentes budapesti koalícióról.

Magyar, aki a választás előtt Vitézyt még a Fideszhez túlzottan közel álló jelöltnek tartotta, ezen a találkozón felajánlotta, hogy a Fővárosi Közgyűlésben a Tisza Párt, az LMP és Vitézy, illetve a Kutyapárt lépjen koalícióra, megszerezve a többséget, ezáltal kész helyzet elé állítva Karácsony Gergelyt. Ennek a tervnek a része, hogy Vitézy lenne Karácsony egyik új főpolgármester-helyettese.

Magyar Péter utóbb elismerte, hogy valóban volt ilyen találkozó, Vitézy Dávid viszont azt állította, nem tud a Magyar Péter-féle paktumról, és arról, hogy főpolgármester-helyettesként szóba került volna a neve.

A minap egyébként tarlós István volt főpolgármester ismét arról beszélt, hogy előre el volt tervezve Szentkirályi Alexandra visszalépése Vitézy Dávid javára a főpolgármester-választáson, ismét erről beszélt Tarlós István. A volt főpolgármester az Ultrahang műsorában sejtette először a fideszes visszaléptetés tervszerűségét, ám az ügy szóba került az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában is

„Elindították Szentkirályit, hogy gyengítse Karácsonyt és megnyissa a teret Vitézynek?” - kérdezte Rónai.

Mire Tarlós:

„Maradjunk abban, hogy a dolog kívülről így néz ki nekem. Ha valakinek másképp néz ki, vagy másképp történt, akkor elnézést kérek, az én logikám és az én tapasztalatom szerint nehéz elképzelni, hogy ez másképp történhetett volna.”

Kiemelt videóink