Már gyerekek szexuális zaklatásával is vádolják Puff Daddyt

bűnügy
október 02., 08:26

Több mint 100 új bántalmazási váddal, köztük gyerekek szexuális zaklatásával, néz szembe Sean „Puff Daddy” Combs – írja a BBC. Tony Buzbee texasi ügyvéd szerint a producer áldozatai között vannak olyan kiskorúak, akiket már kilencéves korukban molesztált azokon az állítólag droggal, szexszel és indokolatlan mennyiségű síkosítóval teli bulikon, amiket a meghívottak egymás közt csak freak-offoknak neveztek.

Puff Daddy a 2018-as Met Galán.
photo_camera Puff Daddy a 2018-as Met Galán. Fotó: Angela Weiss/AFP

Az 54 éves Sean „P Diddy” Combst szeptember 16-án tartóztatták le: a vád szerint legalább 2008 óta működtetett bűnszervezetet, aminek keretein belül az ügyészek szerint drogokkal és erőszakkal kényszerített többeket, hogy „szexuális vágyait kielégítsék”. Előzetes letartóztatásba helyezték, ahonnan óvadék ellenében sem szabadulhat, a 14 oldalas vádiratban pedig zsarolással, szexre való kényszerítéssel és szexkereskedelemmel vádolják. Erica Wolff, Combs ügyvédje azt mondta, hogy a rapper „határozottan és kategorikusan” tagadja a vádakat, mondván, hogy azok „hamisak és rágalmazóak”.

Közben egy keddi sajtótájékoztatón Buzbee arról beszélt, hogy ő és a csapata „minden követ megmozgatnak, hogy megtalálják a potenciálisan felelősöket” az állítólagos visszaélésekben, illetve „az összes olyan személyt vagy szervezetet, aki részt vett ebben a felháborító viselkedésben vagy hasznot húzott belőle”. Hozzátette, hogy ez nem egy csoportos kereset, és minden egyes állítólagos áldozat esetében egyéni ügyeket fognak benyújtani.

Buzbee szerint az általa képviselt állítólagos áldozatok száma összesen 120, akiknek fele férfi, másik fele nő, valamint 25-en kiskorúak. Ez az első alkalom, hogy Combst gyerekek szexuális zaklatásával vádolják.

Mint elmondta, a legtöbb felperes azt állítja, hogy a Combs által rendezett partik alatt vagy után erőszakolták meg őket. Ezeken a bulikon a nyomozók szerint Combs szexuális aktusokra kényszerítette a résztvevőket, miközben filmezett és maszturbált.

„Sokszor, különösen a fiatalokat, akik be akartak törni az iparágba, kényszerítették az ilyen típusú viselkedésre azzal az ígérettel, hogy sztárrá válnak, vagy azzal az ígérettel, hogy Sean Combs meghallgatja a kazettájukat” - mondta Buzbee. Az egyik férfi, aki akkor még csak kilenc éves volt, azt állítja, a rapper és társai szexuálisan zaklatták egy New York-i stúdióban, miközben lemezszerződést akartak kötni vele.

„Azért hagytam ott az iparágat, mert Sean Combs ezt tette velem” – mondta ügyvédjén keresztül egy nyilatkozatban.

Egy másik férfi pedig, aki akkoriban szintén kiskorú volt, arról beszélt, hogy Combs azt mondta neki, „sztár” lesz belőle, de előbb egyedül, a szülei nélkül kell meglátogatnia. Miután megérkezett a rapper egyik házába, Combs azt kérte a fiútól, hogy végezzen rajta orális szexet.

Andrew Van Arsdale, a Buzbeevel együttműködő AVA jogi csoport ügyvédje elmondta, hogy a cégéhez több mint 3000 telefonhívás érkezett olyan emberektől, akik azt állítják, hogy a zenei mogul őket is szexuálisan zaklatta vagy bántalmazta.

„Végre kiderült a világ számára a szórakoztatóipar legnagyobb titka” – mondta Buzbee.

Kiemelt videóink