Autómentes hétvége lesz Budapesten, forgalomkorlátozás és lezárások várhatók

Budapest
október 03., 20:04

Forgalomkorlátozással és lezárásokkal kell számolniuk szombaton és vasárnap a budapestieknek az autómentes hétvége miatt. Az eseményeket két hét csúszással rendezik meg a szeptemberi árvíz miatt. A BKK és a fővárosi önkormányzat városszerte szabadtéri programokkal készül – ezek a BKK honlapján böngészhetők.

photo_camera Járműkiállítás a Vámház körúton Forrás: BKK

A következő közlekedési változásokra kell számítani a BKK szerint:

  • a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok nem közlekednek;
  • a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgy és a Városház tér végállomások között közlekedik;
  • az 56A villamos meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgy és Kelenföld vasútállomás M végállomások között viszi az utasokat;
  • a 83-as trolibusz, a 15-ös autóbusz és az éjszakai 934-es és 979-es buszok a belváros felé módosított útvonalon, a Közraktár utca helyett a Lónyay utcán keresztül érik el a Kálvin teret, a Fővám teret nem érintik;
  • a 15-ös autóbusz a Boráros tér felé a József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút–Kálvin tér útvonalon jár, a Zrínyi utca és Kálvin tér közötti megállókat nem érinti.

A Szabadság híd lezárása idején a BKK az M4-es metró, valamint a változatlan útvonalon és menetrend szerint közlekedő 7-es és 133E autóbuszok, a belvárosi szakaszon a kiskörúti villamosforgalom szüneteltetése miatt az ott közlekedő M3-as metró, a 9-es és 15-ös autóbuszok és a 72-es trolibuszok igénybevételét ajánlja.

Kiemelt videóink