Magyar Péter: Megdőlt Szentkirályi és Gyurcsány Ferenc jóslata

POLITIKA
október 04., 17:05

„Az első ülésen megdőlt Szentkirályi és Gyurcsány Ferenc jóslata, sem a Tisza–Fidesz, sem a Tisza–Karácsony nagykoalíció nem állt fel, és nem is fog felállni, ügyek mentén szavaztak a képviselők” – mondta Magyar Péter a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón. A Tisza Párt elnöke azt mondta, sok budapesti szavazott rájuk, meg akarta nézni az első ülést. A többi alkalomra nem tervez részt elmenni, mert unatkozott és szerinte lassú volt a döntéshozatal. De az tetszett neki, hogy Szentkirályi Alexandra számon kérte az átláthatóságot: „Jó, ha vannak Szentkirályi Alexandrák az ülésen, mert legalább nem unatkozunk.”

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

„Sokan azt mondták, sarokba lett szorítva a főpolgármester úr, és hogy itt a Fidesz, a Tisza és Vitézy leszavazták őt, nem erről volt szó” – mondta az elnapolt szmsz-ról, hozzátéve, az idő hiánya miatt nem tudtak dönteni. „Egészen elképesztő, hogy így kell dolgozni, hogy idő sincs végigolvasni egy olyan előterjesztést, ami a következő 5 évre meghatározza a közgyűlés munkakeretét.” Szerinte a jogkörök tekintetében a Demszky-korszakhoz kellene visszatérni.

Ordas Eszter, a párt frakcióvezetője arról beszélt, hogy ők is vállaltak pozíciókat a bizottságokban, egy képviselő elnökként, kettő alelnökként dolgozik majd. A főpolgármester-helyettesek kapcsán arról beszélt, hogy Kiss Ambrust, Karácsony jelöltjét a Tisza Párt nem szavazza meg. Magyar szerint Kiss és Tordai Csaba jogi tanácsadó megtestesíti azt a régi baloldali világot, amire a fővárosiak nemet mondtak a júniusi választáson.

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésének eseményeiről élő közvetítésben számoltunk be.

Kiemelt videóink